Policija aretirala predsednika češke zveze

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik češke nogometne zveze (FAČR) Miroslav Pelta se je znašel v težavah.
Oglej si celoten članek

Policija je preiskala sedež FAČR in aretirala 52-letnega Miroslava Pelto zaradi suma finančnih goljufij. Prostost je policija vzela tudi vplivnemu pravniku Miroslavu Jansti, predsedniku češke košarkarske zveze in češke športne unije.

Policija je preiskala nogometno zvezo, prvoligaša Jablonec in ministrstvo za izobraževanje, mladino in šport. V preiskavi so po besedah javnega tožilstva sicer goljufij obtožene najmanj tri osebe. Spletna stran isport.cz je poročala, da je preiskava povezana z obnovo stadiona Strahov in da so v preiskavi tudi zaposleni v praški mestni hiši.

Češki mediji pa najbolj izpostavljajo prav Pelto, ki je že pri 27 letih postal predsednik Jablonca (je tudi njegov lastnik), od leta 2011 pa vodi FAČR. Policija ga je aretirala zgodaj zjutraj, ko se je odpravljal na današnjo polfinalno tekmo lige prvakov med Monacom in Juventusom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.