Šport > Nogomet
24 ogledov

Policija aretirala predsednika češke zveze

miroslav pelta aleksander čeferin EPA
Predsednik češke nogometne zveze (FAČR) Miroslav Pelta se je znašel v težavah.

Policija je preiskala sedež FAČR in aretirala 52-letnega Miroslava Pelto zaradi suma finančnih goljufij. Prostost je policija vzela tudi vplivnemu pravniku Miroslavu Jansti, predsedniku češke košarkarske zveze in češke športne unije.

Policija je preiskala nogometno zvezo, prvoligaša Jablonec in ministrstvo za izobraževanje, mladino in šport. V preiskavi so po besedah javnega tožilstva sicer goljufij obtožene najmanj tri osebe. Spletna stran isport.cz je poročala, da je preiskava povezana z obnovo stadiona Strahov in da so v preiskavi tudi zaposleni v praški mestni hiši.

Češki mediji pa najbolj izpostavljajo prav Pelto, ki je že pri 27 letih postal predsednik Jablonca (je tudi njegov lastnik), od leta 2011 pa vodi FAČR. Policija ga je aretirala zgodaj zjutraj, ko se je odpravljal na današnjo polfinalno tekmo lige prvakov med Monacom in Juventusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.