Policija preiskala Uefine prostore

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarska policija je preiskala prostore Evropske nogometne zveze,
Oglej si celoten članek

Švicarske oblasti so iskale pogodbe, povezane s televizijskimi pravicami za Ligo prvakov, ki razkrivajo vpletenost v tako imenovane Panamske papirje novega predsednika Mednarodne nogometne zveze Giannija Infantina, sicer nekdanjega generalnega sekretarja Uefe.

Foto: EPA Juan Pedro Damiani Obisk policije je potrdila Uefa, v sporočilu francoski tiskovni agenciji je dodala, da je policija želela vpogled v pogodbe med Uefo in Cross Trading Teleamazonas, podjetji, ki sta vpleteni v prodajo televizijskih pravic za finale Lige prvakov med leti 2006 in 2009 v Ekvadorju. Takrat je bil Infantino vodja Uefinega pravnega oddelka in podpisnik papirjev.

Odstopil član etične komisije

Zaradi vpletenosti v posle, ki so jih razkrili raziskovalni novinarji v projektu Panamski dokumenti, je krovna nogometna zveza (Fifa) ostala brez člana etične komisije. Urugvajec Juan Pedro Damiani je danes sam odstopil s tega položaja.

Damiani je odstopil, potem ko so v Panamskih dokumentih razkrili, da je njegovo svetovalno podjetje pomagalo nekdanjemu predsedniku južnoameriške nogometne zveze Eugeniu Figueredu, ki ga v ZDA čaka proces zaradi suma prejemanja podkupnin, pri ustanavljanju podjetja v davčnih oazah.

"Lahko potrdimo, da je gospod Damiani odstopil s položaja člana etične komisije," je sporočil predstavnik tega organa Marc Tenbuecken.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.