Šport > Nogomet
15 ogledov

Policija preiskala Uefine prostore

gianni infantino EPA
Švicarska policija je preiskala prostore Evropske nogometne zveze,

Švicarske oblasti so iskale pogodbe, povezane s televizijskimi pravicami za Ligo prvakov, ki razkrivajo vpletenost v tako imenovane Panamske papirje novega predsednika Mednarodne nogometne zveze Giannija Infantina, sicer nekdanjega generalnega sekretarja Uefe.

Juan Pedro Damiani  | Avtor: EPA EPA
Obisk policije je potrdila Uefa, v sporočilu francoski tiskovni agenciji je dodala, da je policija želela vpogled v pogodbe med Uefo in Cross Trading Teleamazonas, podjetji, ki sta vpleteni v prodajo televizijskih pravic za finale Lige prvakov med leti 2006 in 2009 v Ekvadorju. Takrat je bil Infantino vodja Uefinega pravnega oddelka in podpisnik papirjev.

Odstopil član etične komisije

Zaradi vpletenosti v posle, ki so jih razkrili raziskovalni novinarji v projektu Panamski dokumenti, je krovna nogometna zveza (Fifa) ostala brez člana etične komisije. Urugvajec Juan Pedro Damiani je danes sam odstopil s tega položaja.

Damiani je odstopil, potem ko so v Panamskih dokumentih razkrili, da je njegovo svetovalno podjetje pomagalo nekdanjemu predsedniku južnoameriške nogometne zveze Eugeniu Figueredu, ki ga v ZDA čaka proces zaradi suma prejemanja podkupnin, pri ustanavljanju podjetja v davčnih oazah.

"Lahko potrdimo, da je gospod Damiani odstopil s položaja člana etične komisije," je sporočil predstavnik tega organa Marc Tenbuecken.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.