Policija varovala nogometaše Porta

Foto: EPA
Foto: EPA
Člane nogometnega kolektiva FC Porto je morala ob prihodu v domovino pred lastnimi navijači obvarovati policija, potem ko je portugalski velikan izpadel iz Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Porto je v šestem krogu skupinskega dela Lige prvakov izgubil na gostovanju pri Chelseaju (2:0) in se poslovil od letošnje sezone najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Usodo portulgalskega kluba sta zapečatila Ivan Marcano Sierra, ki je v 12. minuti dosegel avtogol, in Willian, ki je v uvodnem delu drugega polčasa postavil končnih 2:0 v korist varovancev Joséja Mourinha.

Tekmo je v veliki meri zaznamovala vroča kri med Ikerjem Casillasom in Diegom Costo, olje na ogenj pa je z izjavami po srečanju prilil še trener angleškega prvaka, ki je poslal predrzno sporočilo nekdanjemu varovancu.

Porto je po porazu s Chelseajem končal na tretjem mestu skupine G, kar pomeni, da se pred začetkom izločilnih bojev seli v drugi rang evropskih tekmovanj - Ligo Evropa.
Navijači Porta, ki so se nadejali, da bodo njihovi nogometaši izkoristili mizerno formo Chelseaja - angleškega prvaka je v zadnjem kolu Premier League premagal ACF Bournemouth (1:0) - so bili po porazu besni na trenerja Julena Lopeteguija in njegove nogometaše. Te so ob vrnitvi v domovino pozdravili z žvižgi in žaljivim skandiranjem, posredovati pa je morala celo policija, ki je razjarjene navijače le s težavo zadrževala za ogrado.

Navijači so z verbalnimi napadi na nogometaše vztrajali vse do trenutka, ko se je celotna ekipa Porta vkrcala na avtobus in odpeljala s prizorišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.