Šport > Nogomet
41 ogledov

Policija varovala nogometaše Porta

porto navijači policija EPA
Člane nogometnega kolektiva FC Porto je morala ob prihodu v domovino pred lastnimi navijači obvarovati policija, potem ko je portugalski velikan izpadel iz Lige prvakov.

Porto je v šestem krogu skupinskega dela Lige prvakov izgubil na gostovanju pri Chelseaju (2:0) in se poslovil od letošnje sezone najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Usodo portulgalskega kluba sta zapečatila Ivan Marcano Sierra, ki je v 12. minuti dosegel avtogol, in Willian, ki je v uvodnem delu drugega polčasa postavil končnih 2:0 v korist varovancev Joséja Mourinha.

Tekmo je v veliki meri zaznamovala vroča kri med Ikerjem Casillasom in Diegom Costo, olje na ogenj pa je z izjavami po srečanju prilil še trener angleškega prvaka, ki je poslal predrzno sporočilo nekdanjemu varovancu.

Porto je po porazu s Chelseajem končal na tretjem mestu skupine G, kar pomeni, da se pred začetkom izločilnih bojev seli v drugi rang evropskih tekmovanj - Ligo Evropa.
Navijači Porta, ki so se nadejali, da bodo njihovi nogometaši izkoristili mizerno formo Chelseaja - angleškega prvaka je v zadnjem kolu Premier League premagal ACF Bournemouth (1:0) - so bili po porazu besni na trenerja Julena Lopeteguija in njegove nogometaše. Te so ob vrnitvi v domovino pozdravili z žvižgi in žaljivim skandiranjem, posredovati pa je morala celo policija, ki je razjarjene navijače le s težavo zadrževala za ogrado.

Navijači so z verbalnimi napadi na nogometaše vztrajali vse do trenutka, ko se je celotna ekipa Porta vkrcala na avtobus in odpeljala s prizorišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.