Policisti preprečili sabotažo Vuelte, noro, kaj so našli v grmovju

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Španski policisti so zasegli več sto litrov motornega olja in aretirali štiri aktiviste.
Oglej si celoten članek

Španske oblasti so uspešno preprečile sabotažo tretje etape dirke po Španiji, potem ko so v bližini trase odkrili dva velika soda motornega olja, poroča Cyclingnews.com.

Možje v modrem so s tem prekrižali načrte prokatalonskim aktivistom, neuradno gre za člane separatistične organizacije CRD, ki so nameravali z oljem 'poplaviti' odsek 158,5-kilometrske zahtevne gorske etape z zaključnim vzponom na Arinsal.

Policisti so v zvezi z incidentom aretirali štiri ljudi in opravili več hišnih preiskav. Osumljenci so nameravali motorno olje razliti s pomočjo improviziranega sprožilca in cevi, ki so bile pritrjene na oba soda, skrita v grmovju v neposredni bližini enega izmed mostov, pod katerim je peljala trasa tretje etape.

Aktivisti so za zapahi preživeli dve noči, preden so jih po plačilu varščine izpustili na prostost. Pristojni organ je plačilo varščine odobril pod pogojem, da se dogajanju na Vuelti ne bodo približali na manj kot 500 metrov.

Podporniki separatističnega gibanja so izpustitev pospremili s solidarnostnim protestom pred policijsko postajo.

Foto: Twitter

Protestnikom grozi več obtožb. Osumljeni so kaznivega dejanja v zvezi z varnostjo v cestnem prometu, onesnaževanja okolja, ogrožanja varnosti tekmovalcev in civilistov, kršitve javnega reda in miru ter pripadnosti hudodelski združbi.

Prejšnji teden so lokalne separatistične skupine pozvale svoje somišljenike k protestom zoper Vuelto, ki se je v Kataloniji mudila štiri dni.

Po podatkih anket neodvisnost od Španije podpira slabih 40 odstotkov Kataloncev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:47 31. Avgust 2023.

    Načrtovanja množičnega poboja bi jih morali obtožit.

  • 16:01 30. Avgust 2023.

    Svet gre res v narobno smer!!!

  • 14:43 30. Avgust 2023.

    Pravica do protestov ja, ampak ne da so ogrožena živjenja ljudi. To niso protestniki, to so navadni teroristi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.