Poljak šokiral: "Želijo me uničiti, odločitve so škandalozne."

Foto: Epa jan ziobro
Škandalozno razkritje o dogajanju v zakulisju poljske reprezentance. "Ne morem ostati tiho," pravi 26-letnik.
Oglej si celoten članek

V senci izjemnega podviga Poljaka Kamila Stocha, ki je postal šele drugi smučarski skakalec v zgodovini s štirimi zmagami na eni novoletni turneji, je kariero začasno prekinil njegov 26-letni rojak Jan Ziobro. Odločitev je posledica domnevnega šikaniraja s strani strokovnega vodstva.

Novoletna turneja Hannawald ni več sam, šest Slovencev do točk

"Ne gre za to, da ne želim več skakati, vendar nima smisla nadaljevati kariere, ker obstajajo ljudje, ki me želijo uničiti. Sprejetih je bilo več škandaloznih odločitev. Dolgo časa so mi metali polena pod noge," je povedal Poljak, ki se lahko pohvali z eno zmago na tekmah svetovnega pokala. V sezoni 2013/2014 je dobil tekmo v švicarskem Engelbergu.

"Vsi smo enaki, le da so nekateri bolj enaki kot drugi. To je nesprejemljivo. Za zdaj se poslavljam od smučarskih skokov. Hvala vsem, ki ste me podpirali."

Jan Ziobro

Kaplja čez rob krivicam, ki naj bi se vlekle več let, je bil seznam poljskih udeležencev tekme kontinentalnega pokala v Titisee-Neustadtu. "Pred novim letom smo skakali v Zakopanah. Skakal sem med 122 in 126 metri. Andrzej Stekala, ki bi se mu rad opravičil, saj nimam nič proti njemu, je skakal od 105 do 110 metrov. Toda mene ni bilo na seznamu za tekmo," je razkril Ziobro.

Foto: Epa jan ziobro

"Ne morem ostati tiho, moram povedati javnosti. Morda se bo kdo spraševal, zakaj sem prekinil kariero, vendar nihče ne ve, kaj se dogaja. Vsi smo enaki, le da so nekateri bolj enaki kot drugi. To je nesprejemljivo. Za zdaj se poslavljam od smučarskih skokov. Hvala vsem, ki ste me podpirali. Moram se spočiti. V zadnjih dveh letih se je tega nabralo. To ni osamljen primer," je sklenil Poljak.

Ziobro je dan po zmagi v Engelbergu osvojil še tretje mesto na istem prizorišču, to pa sta tudi njegovi edini uvrstitvi na zmagovalni oder. Leta 2015 je na SP v Falunu osvojil reprezentančni bron.

Sezona smučarskih skokov se bo po koncu novoletne turneje nadaljevala 13. januarja s tekmo v Bad Mitterndorfu. Po 11 tekmah (11/23) v skupnem seštevku vodi Stoch (723 točk) pred Nemcem Richardom Freitagom (711) in Nemcem Andreasom Wellingerjem (569). 

Odločitev Slovenska letalca ostala brez poletov v Kulmu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:03 8. Januar 2018.

    Šokantno je edino to, da je vse skupaj napisano 2x.

  • 11:50 8. Januar 2018.

    In kaj je v tej novici šokantnega? Mene ni prav nič šokiral, pa menim, da 95% bralcev tudi ne. Je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.