Poljubčke vam pošilja Greipel

Foto: Žurnal24 Nemec je prišel do svoje prve etapne zmage na italijanski pentlji. (Foto: Reuter
Osemnajsta etapa dirke po Italiji, ki se je končala v Brescii, je dobil Nemec Andre Greipel. Rožnate majice še vedno ni slekel David Arroyo. Gorazd Štangelj končal v ozadju.
Oglej si celoten članek
Liquigas-Doimo najuspešnejša ekipa
Etapne zmage na letošnjem Giru so slavili kolesarji 12 ekip. Ekipa Liquigas-Doimo je edina zbrala tri etapne zmage, HTC-Columbia, Garmin-Transitions, Katjuša in QuickStep pa so ekipe s po dvema etapnima zmagama.

Nemški kolesar Andre Greipel, ki kolesari za moštvo HTC-Columbia, je bil najhitrejši v ciljnem sprintu 18. etape dirke po Italiji ter se v Brescii veselil etapne zmage. Španec David Arroyo (Caisse d'Epargne) je ubranil rožnato majico vodilnega kolesarja letošnjega Gira d'Italia.

Tokratna 156-kilometrska etapa je kolesarje vodila od kraja Levico Terme do Brescie. Greipel, ki je prišel do svoje prve etapne zmage na italijanski pentlji, je najhitreje prevozil etapo s časom 3:14:59, drugi je bil Nizozemec Julian Dean (Garmin-Transitions), tretji pa domačin Tiziano dall'Antonia (Liquigas-Doimo).

Sedemindvajsetletni Greipel je izkoristil zadnjo možnost za etapno zmago na letošnjem Giru, ki se bo končal v nedeljo v Veroni. V petek in soboto bosta na sporedu zahtevni gorski etapi, zmagovalec pa bo znan po nedeljskem kronometru s ciljem v prizorišču dogajanje najbolj znane tragedije Romeo in Julija.

Arroyo je pričakovano ubranil rožnato majico vodilnega ter ohranil dve minuti in 27 sekund naskoka pred prvim zasledovalcem Italijanom Ivanom Bassom (Liquigas-Doimo), na tretjem mestu zaostaja 2:44 minute Avstralec Richie Porte (Saxo Bank). Svetovni prvak Avstralec Cadel Evans zaostaja več kot tri minute (3:09), na četrtem mestu pa je nekdanji zmagovalec dirke po Franciji Španec Carlos Sastre, ki ima več kot štiri minute zaostanka (4:41). Slednja peterica naj bi krojila tudi končni vrh dirke.

Večji del etape sta bila sicer v begu Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) in Alan Marangoni (Colnago-CSF), ki sta glavnini pobegnila na 21. kilometru. Ubežnika sta bila ujeta dva kilometra pred ciljem.

Edini slovenski predstavnik Gorazd Štangelj je bil daleč za vodilnimi, z zaostankom 21 sekund je zasedel 119. mesto, v skupnem seštevku pa je na 98. mestu z več kot dvema urama zaostanka za vodilnim Špancem.

Kolesarska dirka po Italiji, 18. etapa:

1. Andre Greipel (Nem/HTC-Columbia) 3;14:59
2. Julian Dean (NZl/Garmin-Transitions)
3. Tiziano dall'Antonia (Ita/Liquigas-Doimo)
4. Gregory Henderson (NZl/Sky)
5. Danilo Hondo (Nem/Lampre-Farnese Vini)
...
119. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) + 0:21

Kolesarska dirka po Italiji, skupni vrstni red:

1. David Arroyo Duran (Špa/Caisse d'Epargne) 76;25:37
2. Ivan Basso (Ita/Liquigas-Doimo) + 2:27
3. Richie Porte (Avs/Saxo Bank) + 2:44
4. Cadel Evans (Avs/BMC) + 3:09
5. Carlos Sastre Candil (Špa/Cervelo) + 4:41
...
98. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) + 2;16:49

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.