Polona Hercog zmagovalka Wimbledona

Foto: Žurnal24 tenis_hercog_afp_main
Naša mlada teniška igralka Polona Hercog je v finalu dvojic v mladinski konkurenci v paru z Jessico Moore ugnala Isabello Holland in Sally Peers. Katarina Srebotnik poražena v finalu.
Oglej si celoten članek
 

Wimbledon, finale, mladinke, dvojice

P. Hercog/J. Moore (SLO/AVS,6) : I. Holland/S. Peers (AVS/AVS) 6:3, 1:6, 6:2

V mladinskem delu teniškega turnirja v Wimbledonu je 17-letna Polona Hercog osvojila svoj drugi grand slam naslov. V paru z Avstralko Jessico Moore sta v finalu ženskih dvojic v treh nizih s 6:3, 1:6 in 6:2 premagali avstralsko dvojico Isabella Holland/Sally Peers. Hercogova je bila prejšnji mesec z Moorovo prav tako najboljša v Roland Garrosu. Prvi niz je slovensko-avstralska dvojica dobila s 6:3, v drugem pa sta ju tekmici povsem potolkli, saj sta ga dobili kar s 6:1. Šesti nosilki sta se nato pobrali in tretji, odločilni, niz dobili z izidom 6:2. Polona Hercog je tako v paru z Jessico Moore dosegla veliko zmago in le upamo lahko, da bo tako uspešno nadaljevala tudi v članski konkurenci.

 

Wimbledon, finale, mešane dvojice

M. Bryan/K. Srebotnik (ZDA/SLO,1) : B. Bryan/S. Stosur (ZDA/AVS) 5 7, 4:6

V velikem finalu moškega dela turnirja je Rafael Nadal po petih letih z wimbledonskega prestola zrinil Rogerja Federerja. Za moškim finalom se je na osrednjem igrišču odvil še finale mešanih dvojic, v katerem se je za naslov pomerila tudi Katarina Srebotnik. Najboljša slovenska teniška igralka je igrala v paru z Američanom Mikom Bryanom, s katerim sta v konkurenci mešanih dvojic prva nosilca, nasproti pa sta jima stala Mikov brat Bob in Avstralka Samantha Stosur. Ameriško-avstralski dvojec je bil boljši v dveh nizih. Prvega sta dobila s 7:5, drugi pa se je končal pri izidu 6:4.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.