Šport
3 ogledov

Polona Hercog zmagovalka Wimbledona

tenis_hercog_afp_main Žurnal24 main
Naša mlada teniška igralka Polona Hercog je v finalu dvojic v mladinski konkurenci v paru z Jessico Moore ugnala Isabello Holland in Sally Peers. Katarina Srebotnik poražena v finalu.
 

Wimbledon, finale, mladinke, dvojice

P. Hercog/J. Moore (SLO/AVS,6) : I. Holland/S. Peers (AVS/AVS) 6:3, 1:6, 6:2

V mladinskem delu teniškega turnirja v Wimbledonu je 17-letna Polona Hercog osvojila svoj drugi grand slam naslov. V paru z Avstralko Jessico Moore sta v finalu ženskih dvojic v treh nizih s 6:3, 1:6 in 6:2 premagali avstralsko dvojico Isabella Holland/Sally Peers. Hercogova je bila prejšnji mesec z Moorovo prav tako najboljša v Roland Garrosu. Prvi niz je slovensko-avstralska dvojica dobila s 6:3, v drugem pa sta ju tekmici povsem potolkli, saj sta ga dobili kar s 6:1. Šesti nosilki sta se nato pobrali in tretji, odločilni, niz dobili z izidom 6:2. Polona Hercog je tako v paru z Jessico Moore dosegla veliko zmago in le upamo lahko, da bo tako uspešno nadaljevala tudi v članski konkurenci.

 

Wimbledon, finale, mešane dvojice

M. Bryan/K. Srebotnik (ZDA/SLO,1) : B. Bryan/S. Stosur (ZDA/AVS) 5 7, 4:6

V velikem finalu moškega dela turnirja je Rafael Nadal po petih letih z wimbledonskega prestola zrinil Rogerja Federerja. Za moškim finalom se je na osrednjem igrišču odvil še finale mešanih dvojic, v katerem se je za naslov pomerila tudi Katarina Srebotnik. Najboljša slovenska teniška igralka je igrala v paru z Američanom Mikom Bryanom, s katerim sta v konkurenci mešanih dvojic prva nosilca, nasproti pa sta jima stala Mikov brat Bob in Avstralka Samantha Stosur. Ameriško-avstralski dvojec je bil boljši v dveh nizih. Prvega sta dobila s 7:5, drugi pa se je končal pri izidu 6:4.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.