Polona povozila Andrejo

Foto: Žurnal24 Polona Hercog je že v tretjem kolu turnirja v Budimpešti. (Foto: Reuters)
Žreb je hotel, da sta se v prvem krogu teniškega turnirja v Budimpešti srečali dve slovenski igralki. Polona Hercog je upravičila vlogo favoritinje in gladko premagala Andrejo Klepač.
Oglej si celoten članek
Hiter konec za Mašo

Slovenska tenisačica, Maša Zec Peškirič je v 1. kolu zaključila nastop na odprtem prvenstvu Švedske na teniškem turnirju serije Collector. S 6:0 in 7:5 je bila od nje boljša Španka Nuria Llagostera Vives.

Žreb je hotel, da sta se v prvem krogu teniškega turnirja v Budimpešti z nagradnim skladom 220.000 dolarjev srečali dve slovenski igralki. Mariborčanka Polona Hercog je upravičila vlogo favoritinje in gladko premagala Koprčanko Andrejo Klepač s 6:1 in 6:2.

Medtem ko je Polona Hercog s tednom dni staro uvrstitvijo z lestvice WTA, 51. mestom, postavljena kot osma nosilka turnirja, se je Andreja Klepač na glavni turnir prebila skozi tri kvalifikacijske kroge. Razliko v kakovosti, ki je izražena tudi na lestvici WTA (Andreja Klepač zaseda 569. mesto), je pet let mlajša Mariborčanka upravičila in dokazala po dobri uri igre.

Polona Hercog je bila nato uspešna še v prvem krogu igre parov. Skupaj z Rusinjo Ano Čakvetadze sta z 10:8 v super podaljšani igri tretjega niza premagali rusko-belorusko navezo dveh Anastazij, Pivovarove in Jakimove.

WTA Budimpešta, 1. kolo:

Polona Hercog (Slo/8) : Andreja Klepač (Slo) 6:1, 6:2
Patty Schnyder (Švi) : Lesja Curenko (Ukr) 6:3, 6:3
Roberta Vinci (Ita/6) : Tathiana Garbin (Ita) 7:5, 6:4
Alisa Klejbanova (Rus/1) : Sesil Karatantčeva (Kaz) 7:5, 6:4
Zuzana Ondraskova (Češ) : Sorana Cirstea (Rom) 6:4, 6:2
Yvonne Meusburger (Avt) : Michaela Počabova (Slk) 6:4, 7:5
Alize Cornet (Fra) : Iveta Benešova (Češ) 4:6, 6:4, 6:0
Anastazija Sevastova (Lat) : Anastazija Jakimova (Blr) 3:6, 6:2, 6:2

Dvojice, 1. krog:

Ana Čakvetadze/Polona Hercog (Rus/Slo) : Anastazija Pivovarova/Anastazija Jakimova (Rus/Blr) 6:4, 3:6, 10:8

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.