Šport
25 ogledov

Polona povozila Andrejo

Polona Hercog je že v tretjem kolu turnirja v Budimpešti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Žreb je hotel, da sta se v prvem krogu teniškega turnirja v Budimpešti srečali dve slovenski igralki. Polona Hercog je upravičila vlogo favoritinje in gladko premagala Andrejo Klepač.
Hiter konec za Mašo

Slovenska tenisačica, Maša Zec Peškirič je v 1. kolu zaključila nastop na odprtem prvenstvu Švedske na teniškem turnirju serije Collector. S 6:0 in 7:5 je bila od nje boljša Španka Nuria Llagostera Vives.

Žreb je hotel, da sta se v prvem krogu teniškega turnirja v Budimpešti z nagradnim skladom 220.000 dolarjev srečali dve slovenski igralki. Mariborčanka Polona Hercog je upravičila vlogo favoritinje in gladko premagala Koprčanko Andrejo Klepač s 6:1 in 6:2.

Medtem ko je Polona Hercog s tednom dni staro uvrstitvijo z lestvice WTA, 51. mestom, postavljena kot osma nosilka turnirja, se je Andreja Klepač na glavni turnir prebila skozi tri kvalifikacijske kroge. Razliko v kakovosti, ki je izražena tudi na lestvici WTA (Andreja Klepač zaseda 569. mesto), je pet let mlajša Mariborčanka upravičila in dokazala po dobri uri igre.

Polona Hercog je bila nato uspešna še v prvem krogu igre parov. Skupaj z Rusinjo Ano Čakvetadze sta z 10:8 v super podaljšani igri tretjega niza premagali rusko-belorusko navezo dveh Anastazij, Pivovarove in Jakimove.

WTA Budimpešta, 1. kolo:

Polona Hercog (Slo/8) : Andreja Klepač (Slo) 6:1, 6:2
Patty Schnyder (Švi) : Lesja Curenko (Ukr) 6:3, 6:3
Roberta Vinci (Ita/6) : Tathiana Garbin (Ita) 7:5, 6:4
Alisa Klejbanova (Rus/1) : Sesil Karatantčeva (Kaz) 7:5, 6:4
Zuzana Ondraskova (Češ) : Sorana Cirstea (Rom) 6:4, 6:2
Yvonne Meusburger (Avt) : Michaela Počabova (Slk) 6:4, 7:5
Alize Cornet (Fra) : Iveta Benešova (Češ) 4:6, 6:4, 6:0
Anastazija Sevastova (Lat) : Anastazija Jakimova (Blr) 3:6, 6:2, 6:2

Dvojice, 1. krog:

Ana Čakvetadze/Polona Hercog (Rus/Slo) : Anastazija Pivovarova/Anastazija Jakimova (Rus/Blr) 6:4, 3:6, 10:8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.