Pomagala bo država

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Do svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji je le še nekaj mesecev, prizorišča pa še zdaleč niso pripravljena.
Oglej si celoten članek

Razprtije okrog financiranja gradnje stadiona Beira-Rio v Portu Alegreju so zaenkrat končane. Zvezdna država Rio Grande do Sul bo namreč udeleženim podjetjem pomagala z davčnimi olajšavami v višini 10 milijonov evrov. Iz javnih sredstev naj bi država prispevala dodatnih 2,1 milijona evrov, ki bodo namenjeni namestitvi detektorjev kovine.

Na tem stadionu se je v zadnjem času začelo zapletati pri namestitvi dodatne opreme, poleg detektorjev kovine še agregatov in delovnih prostorov za novinarje. Brez državne pomoči Porto Alegre ne bi zmogel pripraviti vsega potrebnega za turnir, ki ga bo Brazilija gostila med 12. junijem in 13. julijem.

Za stadion v Paulu, ki naj bi gostil odprtje, je še vse odprto. Lokalni klub Corinthians se upira, da bi financiral dodatno infrastrukturo, ki bo še potrebna za svetovno prvenstvo. S primerom se že ukvarja tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki se prav te dni mudi v Braziliji; do četrtka bo tako na sporedu precej srečanj in sestankov za zaprtimi vrati med predstavniki Fife, lokalnimi prireditelji in vlado.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.