Šport > Nogomet
16 ogledov

Pomagala bo država

Stadion v Sao Paolu Reuters
Do svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji je le še nekaj mesecev, prizorišča pa še zdaleč niso pripravljena.

Razprtije okrog financiranja gradnje stadiona Beira-Rio v Portu Alegreju so zaenkrat končane. Zvezdna država Rio Grande do Sul bo namreč udeleženim podjetjem pomagala z davčnimi olajšavami v višini 10 milijonov evrov. Iz javnih sredstev naj bi država prispevala dodatnih 2,1 milijona evrov, ki bodo namenjeni namestitvi detektorjev kovine.

Na tem stadionu se je v zadnjem času začelo zapletati pri namestitvi dodatne opreme, poleg detektorjev kovine še agregatov in delovnih prostorov za novinarje. Brez državne pomoči Porto Alegre ne bi zmogel pripraviti vsega potrebnega za turnir, ki ga bo Brazilija gostila med 12. junijem in 13. julijem.

Za stadion v Paulu, ki naj bi gostil odprtje, je še vse odprto. Lokalni klub Corinthians se upira, da bi financiral dodatno infrastrukturo, ki bo še potrebna za svetovno prvenstvo. S primerom se že ukvarja tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki se prav te dni mudi v Braziliji; do četrtka bo tako na sporedu precej srečanj in sestankov za zaprtimi vrati med predstavniki Fife, lokalnimi prireditelji in vlado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.