Pomembne točke za kanadski ekipi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti v najmočnejši hokejski ligi na svetu so ponoči odigrali tri tekme.
Oglej si celoten članek

Pomembne točke v boju za uvrstitev v končnico sta osvojili ekipi Toronta in Ottawe. Ottawa je na gostovanju v Detroitu sicer izgubila s 5:4, a šele po izvajanju kazenskih strelov in osvojila novo točko, s katero se je na vzhodu povzpela na sedmo mesto in ima zdaj pred devetouvrščeno Tampo že štiri točke naskoka. Obe ekipi pa v prvem delu prvenstva čakata še štiri tekme.

V rednem delu tekme je bil bližje uspehu Detroit, ki je v zadnjem delu povedel že s 4:2, Kyle Turris v 49. minuti in Fredrik Claesson v 53., pa sta poskrbela za izenačenje in pomembno točko. Ker tudi podaljšek ni prinesel spremembe, so odločali kazenski streli, kjer pa sta blestela oba vratarja, ki v prvih šestih neposrednih obračunih z napadalcem nista prejela gola, za Detroit je nato zabil Jevgenij Svečkin, zadnji poskus za Ottawo pa je zapravil Colin White.

Toronto pa je s 4:2 slavil v Buffalu in se povzpel na šesto mesto, s točko več od Ottawe. Tekma je bila praktično odločena v prvem delu, ko so Kanadčani povedli s 3:0, v zadnjem pa s 4:1. Za Tampo to pomeni, da bo zdaj za končnico lovila Boston, ki ima na osmem mestu sicer štiri točke več, a tudi tekmo manj do konca, bržkone pa bo o končnici odločal že današnji medsebojni dvoboj v Bostonu, v kolikor bodo uspešni gostitelji.

V tretji tekmi večera je Montreal s 4:1 slavil pri Floridi in potrdil prvo mesto v atlantski skupini na vzhodu. Kar dva gola in podajo je v strelsko statistiko vpisal Artturi Lehkonen.

NHL, izidi:

Detroit Red Wings - Ottawa Senators 5:4**
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 2:4
Florida Panthers - Montreal Canadiens 1:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.