Ponižali Real, za pokal še Valencio

Foto: Žurnal24 Lorbek je k veličastni zmagi nad Realom prispeval sedem točk. (Foto: EPA)
Barcelona je osvojila španski košakarski superpokal. V finalu so s 83:63 premagali Valencio. V petkovem polfinalu so Erazem Lorbek, Jaka Lakovič in soigrali Real Madrid ponižali z 89:55.
Oglej si celoten članek

V finalu brez težav z Valencio
Z zmago 83:63 nad Valencio je košarkarsko moštvo Barcelone osvojila svoj četrti superpokal Španije. Katalonsko moštvo je bilo kot v petek proti Realu superiorno. Igrali so na krilih kapetana Juana Carlosa Navarra, ki je bil drugo leto zapored izbran za MVP-ja superpokala. Slovenca v dresu Barcelone, Jaka Lakovič in Erazem Lorbek, k zmagi nista prispevala niti točke. Finale je bil odločen že v prvi četrtini, ki jo je Barcelona dobila s 24:7.

V polfinalu ponižali Real
Košarkarji Barcelone so v polfinalu velikemu tekmecu iz Madrida zadali boleč poraz. V Vitoriji so Katalonci zmagali s kar 89:55, a njihova zmaga bi bila lahko še višja. Aktualni prvaki Evrolige so od prve minute zaigrali trdno v obrambi in zbrano v napadu. Seštevek vsega skupaj pa je na koncu prinesel 34 točk razlike.  Po prvi (26:15 za Barco) in drugi četrtini (45:29) sicer še ni bilo slutiti blamaže Reala. V tretji četrtini pa so igralci Barce povsem zavladali na igrišču in v osmih miutah napravili delni izid 22:0, tako da je bila razlika v določenem trenutku že 40 točk (74:34). Skupno je Barca tretjo četrtino dobila s kar 31:9. V zadnjem delu so nato varovanci Ettoreja Messine le uspeli nekoliko omiliti poraz. Pri Barceloni se je s 16 točkami najbolj izkazal Terence Morris, ki je bil tudi najboljši strelec srečanja. Lakovič je v 15 minutah prispeval 8 točk, Lorbek pa točko manj v 18 minutah. Pri Realu je bil strelsko najbolj razpoložen Clay Tucker s 15 točkami, ki je edini pri kraljevem klubu presegel mejo 10 točk. V drugem polfinalu je Valencia s67:66  premagala Cajo Laboral.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.