Šport > Košarka
33 ogledov

Ponižali Real, za pokal še Valencio

Lorbek je k veličastni zmagi nad Realom prispeval sedem točk. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Barcelona je osvojila španski košakarski superpokal. V finalu so s 83:63 premagali Valencio. V petkovem polfinalu so Erazem Lorbek, Jaka Lakovič in soigrali Real Madrid ponižali z 89:55.

V finalu brez težav z Valencio
Z zmago 83:63 nad Valencio je košarkarsko moštvo Barcelone osvojila svoj četrti superpokal Španije. Katalonsko moštvo je bilo kot v petek proti Realu superiorno. Igrali so na krilih kapetana Juana Carlosa Navarra, ki je bil drugo leto zapored izbran za MVP-ja superpokala. Slovenca v dresu Barcelone, Jaka Lakovič in Erazem Lorbek, k zmagi nista prispevala niti točke. Finale je bil odločen že v prvi četrtini, ki jo je Barcelona dobila s 24:7.

V polfinalu ponižali Real
Košarkarji Barcelone so v polfinalu velikemu tekmecu iz Madrida zadali boleč poraz. V Vitoriji so Katalonci zmagali s kar 89:55, a njihova zmaga bi bila lahko še višja. Aktualni prvaki Evrolige so od prve minute zaigrali trdno v obrambi in zbrano v napadu. Seštevek vsega skupaj pa je na koncu prinesel 34 točk razlike.  Po prvi (26:15 za Barco) in drugi četrtini (45:29) sicer še ni bilo slutiti blamaže Reala. V tretji četrtini pa so igralci Barce povsem zavladali na igrišču in v osmih miutah napravili delni izid 22:0, tako da je bila razlika v določenem trenutku že 40 točk (74:34). Skupno je Barca tretjo četrtino dobila s kar 31:9. V zadnjem delu so nato varovanci Ettoreja Messine le uspeli nekoliko omiliti poraz. Pri Barceloni se je s 16 točkami najbolj izkazal Terence Morris, ki je bil tudi najboljši strelec srečanja. Lakovič je v 15 minutah prispeval 8 točk, Lorbek pa točko manj v 18 minutah. Pri Realu je bil strelsko najbolj razpoložen Clay Tucker s 15 točkami, ki je edini pri kraljevem klubu presegel mejo 10 točk. V drugem polfinalu je Valencia s67:66  premagala Cajo Laboral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.