Poostrena varnost v Albaniji

Foto: EPA
Foto: EPA
Albanska nogometna zveza se je odločila, da zaradi varnostnih razlogov prestavi prizorišče kvalifikacijske tekme za nastop na svetovnem prvenstvu proti Izraelu.
Oglej si celoten članek

Tekme ne bo v Skadru, kot je sprva načrtovala, ampak jo je prestavila v Elbasan, ki je bližje glavnemu mestu Tirani, kjer bo rizičen dvoboj lažje organizirati.

Albanci so se za to odločili, ker je dnevnik Panorama objavil, da muslimanski skrajneži pripravljajo teroristični napad na izraelsko moštvo. Policija je aretirala štiri ljudi, ki jih sumi za teroristično propagando, financiranje in novačenje borcev za Islamsko državo. Dva aretirana sta doma v Skadru, Panoramo tudi poroča, da so pri njiju našli eksploziv, namenjen za napad.

Albanske oblasti so pred časom objavile, da je med leti 2012 in 2014 na bojišča v Siriji in Iraku odšlo več kot 100 albanskih državljanov, 15 jih je tam umrlo, 30 pa se jih je vrnilo v domovino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.