Popadale čeljusti ob čarovniji Oblakovega soigralca

Foto: Epa joao felix
Novopečeni član Atlética je ob krstnem nastopu ponižal kar tri branilce Getafeja.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je v prvem krogu elitnega španskega prvenstva pre več kot 55.000 gledalci na stadionu Wanda Metropolitano premagal Getafe (1:0). Edini zadetek na tekmi je v 23. minuti srečanja dosegel Alvaro Morata.

Slovenski vratar Jan Oblak je odigral celo tekmo.

Za najbolj razburljiv prizor srečanja je poskrbel portugalski čudežni deček Joao Felix, ki naj bi v Madridu zapolnil vrzel po odhodu Antoina Griezmanna.

Madridčani so za prestop nekdanjega nogometaša Benfice plačali zajetnih 126 milijonov evrov, kar je tretja najvišja odškodnina v zgodovini nogometne tržnice.

Felix je že ob krstnem nastopu nakazal, da investicija Atlética ni bila zgrešena. Po sprejemu žoge daleč na svoji polovici, približno 70 metrov od gola, je najprej s podajo med nogami osmešil prvega branilca, nato se je otresel drugega in si v dvoboju s tretjim pripravil dovolj prostora za predložek, a so gostje napad zaustavili s prekrškom za enajstmetrovko. 

19-letnik je prikazal izjemne sposobnosti preigravanja, hitrost in ravnotežje. Odlična akcija je sicer ostala neizkoriščena, z bele točke je bil neuspešen Morata.

Felix je v 66. minuti odšepal z igrišča z bolečinami v nogi, vendar naj ne bi utrpel hujše poškodbe, statistika njegovega krstnega nastopa pa kaže na to, da je Atlético z nakupom zadel v polno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.