Popravil je 95 let star rekord, po desetih pa neljub déjà vu

Foto: Profimedia Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo kljub rekordu ne more biti dobre volje.
Oglej si celoten članek

S svojim prvim zadetkom proti Lyonu je Cristiano Ronaldo postal najboljši strelec Juventusa v posamezni sezoni. Z golom iz enajstmetrovke je namreč dosegel svoj 36. zadetek v sezoni in tako popravil 95 let star rekord Madžara Ferenca HirzerPetintridesetletni Portugalec je kasneje na tekmi še enkrat zatresel mrežo tekmeca in se tako v tej sezoni zaustavil pri 37 golih. 

Od tega je kar 14 zadetkov dosegel z enajstmetrovk, po dveh letih pa je bil natančen tudi s prostega strela. Zbral je še sedem asistenc. V prejšnji sezoni, ko je prvič nosil dres Stare dame, je v svojo statistiko vpisal 28 golov in 11 asistenc.

Od Lyona do Lyona

Kljub rekordu portugalski zvezdnik ni mogel biti zadovoljen, saj se je na zaključni turnir osmerice, ki bo potekal v njegovi domovini, prebil Lyon zaradi zadeka v gosteh, skupni izid je bil sicer 2:2.

Liga prvakov Real in Juventus brez zaključnega turnirja

Ronaldo je tako zgodaj v ligi prvakov nazadnje izpadel v sezoni 2009/10, ko je igral svojo prvo sezono pri kraljevem klubu po prihodu iz Manchester Uniteda. Tudi takrat je bil za Portugalca sicer usoden Lyon. Po zmagi z 1:0, so pred desetimi leti Francozi iztržili remi z 1:1 na Bernabeuu. Ronaldo se je tudi takrat vpisal med strelce, njegov sinočnji soigralec Miralem Pjanić, ta se sicer zdaj seli v Barcelono, pa je pred desetletjem zadel za Lyon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.