Porast okužb med dirkači formule 1

Foto: Epa
Foto: Epa
Potrjena je bila šesta okužba med dirkaško elito.
Oglej si celoten članek

Francoski dirkač formule 1 Pierre Gasly je pozitiven na novi koronavirus. Kot je na družbenih omrežjih sporočil 24-letnik iz sestrske ekipe Red Bull Alpha Tauri, je trenutno v samoosamitvi.

Gasly je še zapisal, da ta čas ne kaže nobenih simptomov in bo doma nadaljeval priprave na sezono, ki se bo v Bahrajnu začela konec marca. Pred kratkim je bil na pripravljalnem taboru v Dubaju.

Po Lewisu Hamiltonu (Mercedes), voznikoma Racing Pointa Sergiu Perezu in Lanceu Strollu, Charlesu Leclercu iz Ferrarija in Landu Norrisu iz McLarna je to že šesti pozitivni primer novega koronavirusa med dirkači formule 1.

Nova sezona formule 1 se bo začela 28. marca z dirko za VN Bahrajna. Koledar predvideva 23 dirk.

Naslov svetovnega prvaka bo branil Hamilton, ki bo naskakoval rekordno osmo lovoriko.

V prihajajoči sezoni bo med dirkaško smetano debitiral Mick Schumacher (Haas F1 Team), sin sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja.

Zametki rivalstva Poredni Rus nad Schumacherja: "Nisva prijatelja, njegov priimek ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.