Poraz Gorenja in Cimos je na minus 1

Foto: Žurnal24 Brez Marka Bezjaka so Velenjčani so za tri gole klonili pred Celjem. (Foto: Greg
Derbi kola prve rokometne lige so s 28:24 dobili rokometaši Celja in tako je prednost Gorenja pred Cimosom le še točka. "Prvenstvo je še povsem odprto," se dobro zaveda Velenjčan David Miklavčič.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po dveh porazih v uvodnih dveh kolih končnice zdaj v derbiju le zmagali. Gorenje iz Velenja je v Zlatorogu klonilo s 24:28. Nejc Poklar je za televizijo sportklub dejal: "Odigrali smo super derbi." Celjani ostajajo daleč za vodilnim Gorenjem, njihov poraz pa pomeni, da jim koprski Cimos zdaj sledi le še s točko zaostanka. In tega se David Miklavčič iz Gorenja še kako dobro zaveda: "Prvenstvo je še povsem odprto."

Izbranci Mira Požuna, ki se bo po koncu sezone poslovil od celjske zasedbe, so bili od prve do zadnje minute v Zlatorogu gospodarji igrišča. Pred vsega 500 gledalci so si odločilno prednost priigrali v drugi polovici prvega polčasa, ko so celjski mladeniči povedli s petimi goli prednosti (24:19), zalogo v zadetkih pa brez večjih težav zadržali do konca tekme. V domači ekipi so se poleg razpoloženega vratarja Mirka Alilovića (14 obramb) izkazali še Žiga Mlakar, Gašper Marguč in Momir Rnić, ki so dosegli po šest golov, v gostujoči, ki jo v nedeljo v domači Rdeči dvorani čaka bržkone poslovilna četrtfinalna tekma pokala EHF proti nemškemu Göppingenu, proti kateremu je na prvi tekmi izgubila z 20:33, pa sta prednjačila vratar Ivan Gajić (21 obramb) in krožni napadalec Željko Musa s petimi goli.

Koper se je izvlekel z Loko
Potem ko so rokometaši Loke v kozji rog ugnali tako Gorenje kot Celje, jim to ni uspelo še pri tretjem klubu "velike trojice". Ampak Koper je doma v 3. kolu končnice za prvaka slavil le za gol. Dvoboj morda najbolj vročih ekip v tem delu sezone so po hudem in izenačenem boju dobili Koprčani, zmagoviti gol pa je v zadnji sekundi dosegel občasni slovenski reprezentant Uroš Rapotec. Za izbrance domačega stratega Fredija Radojkoviča je bil dvoboj s Škofjeločani tudi generalka pred sobotnim gostovanjem na Poljskem, kjer bodo Koprčani na povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala challenge branili sedem golov prednosti proti zasedbi Azoty Pulowy.

Po prvem polčasu je kazalo na gladko domačo zmago, a trdoživi Gorenjci se niso predali – z zagrizeno igro so dobrih 10 minut pred koncem tekme izničili prednost in izenačili na 23:23. V izjemno razburljivi končnici so si Koprčani znova priigrali prednost treh golov (28:25), a so gosti naredili delni izid 3:0 ter izenačili na 28:28. Sebastian Skube je gostitelje v zadnji minuti popeljal do vodstva z 29:28, izid pa je poravnal Jure Dolenec. Gostitelji, ki so tedaj imeli štiri igralce v polju, gosti pa vsega tri, so namesto vratarja v igro poslali petega igralca, za domačo zmago pa je tik pred sireno poskrbel Rapotec.

Lestvica:
1. Gorenje 44
2. C. Koper 43
3. Celje P. L. 34
4. Loka  30
5. Trimo Trebnje 27 (-1)
6. Maribor26 (-1)

1. SRL, skupina za prvaka, 3. kolo:

Cimos Koper : Loka 30:29 (17:12)
Elezović 7, Brumen 6; Dolenec 8, Jamnik 6

Celje Pivovarna Laško : Gorenje 28:24
Mlakar, Marguč 6 in Rnič po 6; Miklavčič 4, Musa 5

Sreda, 6. april, 20:00:
Trimo Trebnje – Maribor Branik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.