Poraz Kraljev, Kopy med podajalci

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem, ki je podal za prvi gol na tekmi, so davi v ligi NHL izgubili proti Colorado Avalanche s 3:4. Po dveh delih so gostitelji še vodili s 3:2, v zadnjem pa je Coloradu uspel preobrat za končno zmago.
Oglej si celoten članek

Los Angeles je v prvem delu povedel z 2:0. Branilec Drew Doughty je v 10. minuti po podaji Kopitarja in Jaka Muzzina zadel celo ob igralcu manj na ledu, dosegel 10. gol v sezoni, prvič v karieri pa je zadel ob številčni prednosti tekmeca. Vodstvo Kingsov je nato povišal Trevor Lewis. V drugem delu sta poravnala Matt Duchene in Gabriel Landeskog, a je Kraljem v 36. minut novo vodstvo zagotovil Dwight King. Landeskog je z drugim golom na tekmi v 48. minut izenačil, zmagovalca pa je v 51. minuti odločil Nathan MacKinnon in poskrbel, da je Los Angeles še četrtič v sezoni izgubil potem, ko je po dveh tretjinah vodil.

Los Angeles je bil na ledu sicer precej aktivnejši, o tem najbolj zgovorno priča razmerje v strelih na gol - 38:19, a so bili napadalci Colorada bolj učinkoviti. Pri domačih je šepala predvsem igra z igralcem več, saj je vseh pet priložnosti ostalo neizkoriščenih.

Skupaj so bile na sporedu štiri tekme. Tampa Bay Lightning je z nogometnih 1:0 premagala Toronto Maple Leafs, edini gol na tekmi pa je že v peti minuti dosegel Steven Stamkos. Podobnih je bilo 1:2 na tekmi med Calgary Flames in Nashville Predators. Za Nashville sta zadela Mike Ribeiro in Shea Weber za 2:0 po dveh tretjinah. Razliko je znižal Mark Giordano.

Philadelphia pa se je po podaljšku veselila zmage s 4:3 v Washingtonu. Philadelphia je vodila z 2:0 in 3:1, v zadnjem delu pa je Andre Burakovsky z drugim golom na tekmi Washingtonu zagotovil izenačenje in podaljšek, ki pa ga je v korist gostov odločil Čeh Jakub Voracek po vsega 38 sekundah.

Zaradi All Star vikenda hokejiste zdaj čaka krajši premor, Anžeta Kopitarja pa naslednji obračun taka v noči na sredo proti Arizoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.