Šport
57 ogledov

Poraz Kraljev, Kopy med podajalci

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem, ki je podal za prvi gol na tekmi, so davi v ligi NHL izgubili proti Colorado Avalanche s 3:4. Po dveh delih so gostitelji še vodili s 3:2, v zadnjem pa je Coloradu uspel preobrat za končno zmago.

Los Angeles je v prvem delu povedel z 2:0. Branilec Drew Doughty je v 10. minuti po podaji Kopitarja in Jaka Muzzina zadel celo ob igralcu manj na ledu, dosegel 10. gol v sezoni, prvič v karieri pa je zadel ob številčni prednosti tekmeca. Vodstvo Kingsov je nato povišal Trevor Lewis. V drugem delu sta poravnala Matt Duchene in Gabriel Landeskog, a je Kraljem v 36. minut novo vodstvo zagotovil Dwight King. Landeskog je z drugim golom na tekmi v 48. minut izenačil, zmagovalca pa je v 51. minuti odločil Nathan MacKinnon in poskrbel, da je Los Angeles še četrtič v sezoni izgubil potem, ko je po dveh tretjinah vodil.

Los Angeles je bil na ledu sicer precej aktivnejši, o tem najbolj zgovorno priča razmerje v strelih na gol - 38:19, a so bili napadalci Colorada bolj učinkoviti. Pri domačih je šepala predvsem igra z igralcem več, saj je vseh pet priložnosti ostalo neizkoriščenih.

Skupaj so bile na sporedu štiri tekme. Tampa Bay Lightning je z nogometnih 1:0 premagala Toronto Maple Leafs, edini gol na tekmi pa je že v peti minuti dosegel Steven Stamkos. Podobnih je bilo 1:2 na tekmi med Calgary Flames in Nashville Predators. Za Nashville sta zadela Mike Ribeiro in Shea Weber za 2:0 po dveh tretjinah. Razliko je znižal Mark Giordano.

Philadelphia pa se je po podaljšku veselila zmage s 4:3 v Washingtonu. Philadelphia je vodila z 2:0 in 3:1, v zadnjem delu pa je Andre Burakovsky z drugim golom na tekmi Washingtonu zagotovil izenačenje in podaljšek, ki pa ga je v korist gostov odločil Čeh Jakub Voracek po vsega 38 sekundah.

Zaradi All Star vikenda hokejiste zdaj čaka krajši premor, Anžeta Kopitarja pa naslednji obračun taka v noči na sredo proti Arizoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.