Šport
24 ogledov

Kopitar nadaljuje z nizanjem točk

anže kopitar los angeles kings nhl Profimedias
Moštvo severnoameriške hokejske lige NBA Los Angeles Kings je v noči na sredo s 3:2 premagalo ekipo Dallas Stars. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar se je v statistiko vpisal z dvema podajama, tudi pri odločilnem zadetku Milana Lucica.

Preostala zadetka za kalifornijsko ekipo sta dosegla Vincent Lecavalier in Drew Doughty, slednji je v prvi tretjini dosegel vodstvo za 2:1, tudi pri tem zadetku pa je bil podajalec Kopitar. Za Kopitarja je bila druga podaja 40. točka v tej sezoni.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji tretjini, ko je v 47. minuti edini zadetek v tem delu dosegel Lucic. Kralji so tako poskrbeli za nadaljevanje slabega niza zvezd, saj je Dallas v tem koledarskem letu dosegel le eno zmago, na zadnjih osmih gostovanjih pa so hokejisti iz Dallasa prav tako ostali brez zmage.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek po slovenskem času, njihov tekmec pa bo, znova v domačem Staples centru, Minnesota.

Zvezdnik Chicaga Patrick Kane pa je kot prvi v tej sezoni dosegel 30 golov. V polno je zadel v drugi tretjini tekme z Nashvillom, prispeval pa je tudi podajo za gol Artjoma Anisimova, tako da ima skupaj že 71 točk v sezoni 2015/16. Na krilih razpoloženega Kana je Chicago zmagal s 4:1 in dosegel rekordno 12. zaporedno zmago, kar je najdaljši niz v klubski zgodovini. Zasluge pa ima tudi vratar Corey Crawford z 38 obrambami. Pred današnjo zmago so imeli hokejisti Chicaga najdaljši niz 11 zmag v sezoni 2012/13.

Za Tampo je Brian Boyle v zadnji tretjini tekme z Edmontonom dosegel gol z igralcem manj, kar je bil nazadnje tudi zmagoviti zadetek, saj je Alex Killorn ob koncu le še potrdil zmago s strelom na nebranjena vrata. Med strelce se je za končnih 6:4 vpisalo šest različnih igralcev, Tampa Bay pa je dosegla šesto zaporedno zmago.

Washington je prav tako dosegel šest golov, Columbus pa ugnal s 6:3. Nicklas Backström je zadel dvakrat, Jevgenij Kuznjecov pa je dodal štiri podaje. Zvezdnik Aleksander Ovečkin je dosegel 28. gol v sezoni, je pa tudi zgrešil kazenski strel, saj je bil boljši vratar tekmecev Sergej Bobrovski.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Dallas Stars 3:2
Anže Kopitar dve podaji za Los Angeles

New Jersey Devils : Calgary Flames 4:2
Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 2:3
Montreal Canadiens : Boston Bruins 1:4
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 1:4
New York Rangers : Vancouver Canucks 3:2*
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 3:6
Tampa Bay Lightning : Edmonton Oilers 6:4

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.