Šport
36 ogledov

Kopitar odločil tekmo v Anaheimu

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je najzaslužnejši, da Los Angeles Kings še naprej z naskokom ostajajo vodilna ekipa pacifiške skupine lige NHL.

Anže Kopitar je na gostovanju v Anaheimu dosegel zmagoviti zadetek in prispeval eno podajo. Slovenski hokejist je na zadnjih petnajstih tekmah zabeležil 20 točk, na treh od zadnjih štirih tekmah pa se je tudi vpisal med strelce.

Poleg Kopitarja, ki je med preteklim koncem tedna podpisal novo osemletno pogodbe s Kings, velja izpostaviti še vratarja Jonathana Quicka, ki je s 30 obrambami spravil v obup domače hokejiste. Ti so imeli v drugi tretjini 16 strelov na njegova vrata - Kings le sedem, rezultat tega dela igre pa je bil 3:1 za goste.

Prav napad Kopitar-Tyler Toffoli-Milan Lucic je bil najzaslužnejši za slavje kraljev. "Dobro smo drsali. Vedeli smo, da bomo imeli svoje priložnosti, ko bomo pritisnili, in te smo tudi izkoristili. Prav tako je dobro delo opravila naša obramba, branilci so dobro pošiljali ploščke do nas," je za spletno stran lakingsinsider.com povedal Toffoli, strelec zadetka za 2:1.

Ta je pohvalil tudi Kopitarja. Na vprašanje, kaj Slovenca dela tako dobrega, je odgovoril: "Anže je tako dober pri držanju ploščka, nase povleče pozornost in včasih po dva igralca, zato je meni lažje, ko se odpre nekaj več prostora. On pa bo našel to majhno luknjo in mi podal." Tretji zadetek za goste, ki bodo v noči na sredo gostili drugo ekipo zahodne konference Dallas, je prispeval Vincent Lecavalier.

Sedem točk prednosti (66) pred kralji imajo v zahodni konferenci hokejisti Chicaga. Branilci naslova so tokrat s 5:2 odpravili Montreal za enajsto zaporedno zmago, kar je izenačenje rekorda franšize. Blesteli so zvezdniki Marian Hossa z golom in dvema podajama, Jonathan Toews z dvema zadetkoma in Patrick Kane z golom in podajo.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 2:3
Anže Kopitar en gol, ena podaja v 21 minutah za Los Angeles

Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 5:0
New York Islanders : Vancouver Canucks 1:2*
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 3:1
Washington Capitals : New York Rangers 5:2
Chicago Blackhawks : Montreal Canadiens 5:2
Detroit Red Wings : Philadelphia Flyers 1:2*

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.