Poraz Olimpije, ki boli

Foto: Žurnal24 Djordević je svoj prvi koš dosegel šele v zadnji četrtini. (Foto: Nik Rovan)
Olimpija je v Rimu proti ekipi Lottomatice zabeležila še deveti letošnji evroligaški poraz. Popolnoma razglašena tivolska ekipa je zabeležila visok poraz - 69:48.
Oglej si celoten članek

Prva četrtina

Olimpija je v Rimu začela zelo slabo. Prvih sedem minut ni uspela zadeti. Italijani so vodili z 11:0, nato pa je Zmajem uspelo zadeti in četrtina se je končala pri rezultatu 13:5. Težave Olimpije so bile predvsem pri pokrivanju Jaabarja. Na agresivno obrambo pa niso našli odgovora in rezultat tega so bile številne izgubljene žoge.

 

Roma je zmagala z obrambo, agresivnostjo in motivom. Mi smo bili nesigurni pri organizaciji, čeprav smo na trenutke solidno odigrali v obrambi. V napadu nismo uspeli zadeti mnogih odprtih metov, trojke smo metali slabo, kar 2/22. Če bi vsaj normalno zadevali, bi bila tekma povsem drugačna.
Jure Zdovc
Druga četrtina
Tudi v drugi četrtini Olimpija ni našla prave igre. Po petih minutah so ljubljanski košarkarji imeli dve doseženi točki in rezultat je kazal 21:7. Na srečo Olimpije tudi Lottomatica v napadu ni blestela in tako njena prednost ni preveč narasla. Ob koncu četrtine je žoga Olimpije bolje krožila in tako jim je uspelo zmanjšati zaostanek na 24:13, kar je domačega trenerja prisililo v minuto odmora. Po prekinitvi se je zgodba z začetka tekme ponovila in prvi polčas se je končal z rezultatom 28:15 za Lottomatico.

 

Tretja četrtina

Težko je bilo pričakovati, da bosta obe ekipi igrali tako slabo kot v prvem polčasu. Lottomatica je dvignila svojo igro in rešetala koš Ljubljančanov, medtem ko je Olimpija igrala še nekoliko slabše kot prej. Podobno kot v prvi in drugi četrtini, tudi v tretji Olimpija ni našla poti do koša, Lottomatica pa se je v tretji četrtini sprehajala med ljubljanskimi košarkarji in dosegla 21 točk.

 

Četrta četrtina

V zadnji četrtini je Olimpija za nekaj trenutkov ugledala luč na koncu tunela, toda svetloba je hitro začela pojemati in Lottomatica je uspešno odgovorila na Olimpijin delni izid 7:0. Po treh minutah brez koša Rimljanov so košarkarji iz večnega mesta znova začeli reševati ljubljansko mrežo. Pet minut do konca tekme je bilo jasno, da Olimpija ne more zmagati. Končni izid: 69:48.

 

Evroliga, 10. kolo, skupina C:

 

Lottomatica : Union Olimpija  69:48
Jaaber 23, Minard 11, Datome 10; Vidmar 8, Golubović in Walsh po 7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.