Šport > Košarka
11 ogledov

Poraz Olimpije, ki boli

Djordević je svoj prvi koš dosegel šele v zadnji četrtini. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Olimpija je v Rimu proti ekipi Lottomatice zabeležila še deveti letošnji evroligaški poraz. Popolnoma razglašena tivolska ekipa je zabeležila visok poraz - 69:48.

Prva četrtina

Olimpija je v Rimu začela zelo slabo. Prvih sedem minut ni uspela zadeti. Italijani so vodili z 11:0, nato pa je Zmajem uspelo zadeti in četrtina se je končala pri rezultatu 13:5. Težave Olimpije so bile predvsem pri pokrivanju Jaabarja. Na agresivno obrambo pa niso našli odgovora in rezultat tega so bile številne izgubljene žoge.

 

Roma je zmagala z obrambo, agresivnostjo in motivom. Mi smo bili nesigurni pri organizaciji, čeprav smo na trenutke solidno odigrali v obrambi. V napadu nismo uspeli zadeti mnogih odprtih metov, trojke smo metali slabo, kar 2/22. Če bi vsaj normalno zadevali, bi bila tekma povsem drugačna.
Jure Zdovc
Druga četrtina
Tudi v drugi četrtini Olimpija ni našla prave igre. Po petih minutah so ljubljanski košarkarji imeli dve doseženi točki in rezultat je kazal 21:7. Na srečo Olimpije tudi Lottomatica v napadu ni blestela in tako njena prednost ni preveč narasla. Ob koncu četrtine je žoga Olimpije bolje krožila in tako jim je uspelo zmanjšati zaostanek na 24:13, kar je domačega trenerja prisililo v minuto odmora. Po prekinitvi se je zgodba z začetka tekme ponovila in prvi polčas se je končal z rezultatom 28:15 za Lottomatico.

 

Tretja četrtina

Težko je bilo pričakovati, da bosta obe ekipi igrali tako slabo kot v prvem polčasu. Lottomatica je dvignila svojo igro in rešetala koš Ljubljančanov, medtem ko je Olimpija igrala še nekoliko slabše kot prej. Podobno kot v prvi in drugi četrtini, tudi v tretji Olimpija ni našla poti do koša, Lottomatica pa se je v tretji četrtini sprehajala med ljubljanskimi košarkarji in dosegla 21 točk.

 

Četrta četrtina

V zadnji četrtini je Olimpija za nekaj trenutkov ugledala luč na koncu tunela, toda svetloba je hitro začela pojemati in Lottomatica je uspešno odgovorila na Olimpijin delni izid 7:0. Po treh minutah brez koša Rimljanov so košarkarji iz večnega mesta znova začeli reševati ljubljansko mrežo. Pet minut do konca tekme je bilo jasno, da Olimpija ne more zmagati. Končni izid: 69:48.

 

Evroliga, 10. kolo, skupina C:

 

Lottomatica : Union Olimpija  69:48
Jaaber 23, Minard 11, Datome 10; Vidmar 8, Golubović in Walsh po 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.