Poraz Olimpije zadostoval za polfinale

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po velenjskem Rudarju in Gorici so tretji polfinalisti nogometnega pokala Slovenije igralci ljubljanske Olimpije. Ti so danes na povratni tekmi četrtfinala v gosteh sicer izgubili proti Domžalam z 0:1, a prvo dobili z 2:0.
Oglej si celoten članek

Potem ko je bila Olimpija konkretnejša v prvem polčasu, a svojih priložnosti ni unovčila, so gostitelji v 49. minuti prek Slobodana Vuka najprej zatresli prečko, minuto pozneje pa zabili edini gol na tekmi.

Po kotu Nika Omladiča je žogo odbil Uroš Korun, domači pa so stekli v protinapad. Joshua Parker je na levi strani premešal obrambo Olimpije, podal v sredino, kjer je Anže Jelar podaljšal do Zenija Husmanija. Slednji je s 16 metrov žogo poslal v spodnji desni kot vrat vratarja Elvisa Džafića. Po zadetku so Domžalčani pritiskali proti vratom Olimpije, ki pa je zdržala vse nalete in se tako prebila v polfinale.

Že prejšnji teden je Rudar v četrtfinalu izločil Celje s skupnim izidom 7:1, Gorica pa je bila boljša od Aluminija s skupnim izidom 4:1. V zadnjem četrtfinalu se bosta merila Maribor in Šenčur, prva tekma bo prihodnji teden na Gorenjskem.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma:

Domžale : OLIMPIJA 1:0 (0:0) /0:2/
Husmani (51)

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.