Poraz s Hrvaško, v drugi del brez točk

Foto: Žurnal24 Rok Praznik in Jure Natek sta skušala zaustaviti Ivana Baliča.
Na evropskem rokometnem prvenstvu v Stavangerju je Hrvaška z rezultatom 29:24 premagala Slovenijo. Kljub porazu so se naši uvrstili na glavni del turnirja, a brez ene same točke.
Oglej si celoten članek
 

EP, skupina A, 3. kolo

Slovenija : Hrvaška 24:29 Poljska : Češka 33:30

Na evropskem rokometnem prvenstvu na Norveškem je Hrvaška z rezultatom 29:24 premagala Slovenijo . Slovenski rokometaši so si že pred sosedskim obračunom ( po zmagi Poljakov nad Čehi ) zagotovili napredovanje v drugi del turnirja stare celine. Izbranci Mira Požuna so se v prvem polčasu enakovredno kosali s favoriziranimi Hrvati, v drugem pa v prelomnih trenutkih dvoboja naredili preveč napak in morali priznati premoč dvakratnim olimpijskim prvakov iz Atlante leta 1996 in Aten leta 2004 ter svetovnim prvakom iz Lizbone leta 2003.

V prvi polovici slovensko-hrvaškega dvoboja je bila tekma povsem odprta. Slovenska obramba 6-0 je bila na zadovoljivi ravni, nekaj več tehničnih napak pa je botrovalo, da je v šesti minuti zaostaja za dva gola (3:5). Z delnim izidom 3:0 ter goli Aleša Pajoviča , Vida Kavtičnika in Matjaža Mlakarja je štiri minute kasneje povedla s 6:5, nato pa jim je sive lase začela povzročati naveza Ivano Balič - Igor Vori , ki je v prvem polčasu dosegla deset od skupno šestnajstih hrvaških golov. V 19. minuti je Slovenija prvič na dvoboju zaostajala za tri gole (9:12), nazadnje v 23. minuti, ko je bilo 11:14, v zadnjih sedmih minutah prvega dela pa se je z zavzeto igro v napadu in obrambi vendarle vrnila in polčas zaključila s zaostankom enega gola (15:16).

Drugi polčas so bolje pričeli Hrvati, ki so si takoj znova priigrali tri gole prednosti (18:15), nato pa so slovenski rokometaši z agresivno obrambo in odličnimi posredovanji vratarja Gorazda Škofa v 41. minuti izenačili na 20:20, po skoraj štiriminutnem obojestranskem strelskem mrku pa v 45. minuti z golom Pajoviča celo povedli z 21:20. V zadnjih petnajstih minutah so naredili preveč tehničnih napak, vse njihove začetniške napake pa so njihovi tekmeci s pridom izrabili in v 53. minuti znova zaostajali za tri gole (22:25). Slovenci so se v zadnjih minutah trudili na vso moč, a vodstva nasprotnika niso mogli ogroziti, kaj šele nadoknaditi zaostanka.

Aleš Pajovič (s sedmimi goli prvi strelec Slovenije) je borbeno igral tudi v obrambi. © AFP

 
Naša izbrana vrsta se je kot tretjeuvrščena v skupini uvrstila na glavni del turnirja, zaradi današnjega poraza s Hrvaško in petkovega s Poljsko s 27:33 pa ne bo prenesla nobene točke. Hrvaška v drugi del tekmovanja, ki bo od torka do četrtka prav tako v Stavangerju, prenaša štiri, Poljska pa dve točki. V drugem delu jih čakajo tri najbolje uvrščene reprezentance iz skupine B. Norveška in Danska sta si že zagotovili napredovanje, o tretjem udeležencu ( Rusija ali Črna gora ) pa bo odločala zadnja tekma med Norveško in Črno goro.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.