Šport
12 ogledov

Poraz s Hrvaško, v drugi del brez točk

Rok Praznik in Jure Natek sta skušala zaustaviti Ivana Baliča. Žurnal24 main
Na evropskem rokometnem prvenstvu v Stavangerju je Hrvaška z rezultatom 29:24 premagala Slovenijo. Kljub porazu so se naši uvrstili na glavni del turnirja, a brez ene same točke.
 

EP, skupina A, 3. kolo

Slovenija : Hrvaška 24:29 Poljska : Češka 33:30

Na evropskem rokometnem prvenstvu na Norveškem je Hrvaška z rezultatom 29:24 premagala Slovenijo . Slovenski rokometaši so si že pred sosedskim obračunom ( po zmagi Poljakov nad Čehi ) zagotovili napredovanje v drugi del turnirja stare celine. Izbranci Mira Požuna so se v prvem polčasu enakovredno kosali s favoriziranimi Hrvati, v drugem pa v prelomnih trenutkih dvoboja naredili preveč napak in morali priznati premoč dvakratnim olimpijskim prvakov iz Atlante leta 1996 in Aten leta 2004 ter svetovnim prvakom iz Lizbone leta 2003.

V prvi polovici slovensko-hrvaškega dvoboja je bila tekma povsem odprta. Slovenska obramba 6-0 je bila na zadovoljivi ravni, nekaj več tehničnih napak pa je botrovalo, da je v šesti minuti zaostaja za dva gola (3:5). Z delnim izidom 3:0 ter goli Aleša Pajoviča , Vida Kavtičnika in Matjaža Mlakarja je štiri minute kasneje povedla s 6:5, nato pa jim je sive lase začela povzročati naveza Ivano Balič - Igor Vori , ki je v prvem polčasu dosegla deset od skupno šestnajstih hrvaških golov. V 19. minuti je Slovenija prvič na dvoboju zaostajala za tri gole (9:12), nazadnje v 23. minuti, ko je bilo 11:14, v zadnjih sedmih minutah prvega dela pa se je z zavzeto igro v napadu in obrambi vendarle vrnila in polčas zaključila s zaostankom enega gola (15:16).

Drugi polčas so bolje pričeli Hrvati, ki so si takoj znova priigrali tri gole prednosti (18:15), nato pa so slovenski rokometaši z agresivno obrambo in odličnimi posredovanji vratarja Gorazda Škofa v 41. minuti izenačili na 20:20, po skoraj štiriminutnem obojestranskem strelskem mrku pa v 45. minuti z golom Pajoviča celo povedli z 21:20. V zadnjih petnajstih minutah so naredili preveč tehničnih napak, vse njihove začetniške napake pa so njihovi tekmeci s pridom izrabili in v 53. minuti znova zaostajali za tri gole (22:25). Slovenci so se v zadnjih minutah trudili na vso moč, a vodstva nasprotnika niso mogli ogroziti, kaj šele nadoknaditi zaostanka.

Aleš Pajovič (s sedmimi goli prvi strelec Slovenije) je borbeno igral tudi v obrambi. © AFP

 
Naša izbrana vrsta se je kot tretjeuvrščena v skupini uvrstila na glavni del turnirja, zaradi današnjega poraza s Hrvaško in petkovega s Poljsko s 27:33 pa ne bo prenesla nobene točke. Hrvaška v drugi del tekmovanja, ki bo od torka do četrtka prav tako v Stavangerju, prenaša štiri, Poljska pa dve točki. V drugem delu jih čakajo tri najbolje uvrščene reprezentance iz skupine B. Norveška in Danska sta si že zagotovili napredovanje, o tretjem udeležencu ( Rusija ali Črna gora ) pa bo odločala zadnja tekma med Norveško in Črno goro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.