Poraz slovenskega Fenerbahčeja

Foto: Žurnal24 Gašper Vidmar je v dresu Fenerbahčeja začel srečanje.
Turški Fenerbahče, za katerega igrata mlada Slovenca Gašper Vidmar in Emir Preldžić, je v novo sezono košarkarske Evrolige vstopil z domačim porazom proti Realu Madridu z 72:80.
Oglej si celoten članek
 

Evroliga, četrtkove tekme:

Skupina A, 1. kolo:
Olympiakos : Tau Ceramica 95:90

Skupina B, 1. kolo:
A. J. Milano : L. Rytas 76:83
Maccabi
: Le Mans 74:71

Skupina C, 1. kolo:
Fenerbahče : Real M. 72:80
(Vidmar 9 točk, 3 skoki v 7 minutah za Fenerbahče, Preldžič 4 točke, 1 skok v 15 minutah za Fenerbahče)
Brose Baskets : C. Roanne 61:64

Nekdanja člana Geoplina Slovana Gašper Vidmar in Emir Preldžić sta dobila priložnost in dosegla devet oziroma štiri točke, pri čemer je Vidmar celo začel v prvi peterki. V vrstah Špancev je blestel Axel Hervelle , ki je skupaj dosegel 23 točk. Turki so vse upe za zmago zapravili že v prvi četrtini, po kateri so zaostajali za 20 točk, nič bolj jim ni kazalo ob polčasu (- 17). Fenerbahče se je kasneje približal na minus šest, a kaj več kot to turški košarkarji niso bili sposobni postoriti. Kot zanimivost omenimo novico, da se Turki zanimajo za nakup reprezentanta Srbije Marka Jariča . Član NBA moštva Minnesota je v ZDA nezadovoljen in se želi vrniti v Evropo. Minnesota je eno od pripravljalnih tekem odigrala prav v Turčiju. V Istanbulu je s težavo porazila Efes Pilsen. Bilo je 84:81.


Olympiakosu je pripadel derbi v Atenah. © AFP

 

Derbi četrtkovih srečanj v Evroligi sta v Atenah odigrala Olimpyakos in španska Tau Ceramica. Grki so pred 10.000 vročekrvnimi domači navijači slavili zmago s 95:90. Prvi strelec domačih je bil litovski zvezdnik Arvidas Macijauskas , ki je ob 20 točkah v svojo statistiko vpisal še sedem ukradenih žog. V zadnjih 35 sekundah je zadel met za dve točki in še tri od štirih prostih metov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.