Šport > Košarka
10 ogledov

Poraz slovenskega Fenerbahčeja

Gašper Vidmar je v dresu Fenerbahčeja začel srečanje. Žurnal24 main
Turški Fenerbahče, za katerega igrata mlada Slovenca Gašper Vidmar in Emir Preldžić, je v novo sezono košarkarske Evrolige vstopil z domačim porazom proti Realu Madridu z 72:80.
 

Evroliga, četrtkove tekme:

Skupina A, 1. kolo:
Olympiakos : Tau Ceramica 95:90

Skupina B, 1. kolo:
A. J. Milano : L. Rytas 76:83
Maccabi
: Le Mans 74:71

Skupina C, 1. kolo:
Fenerbahče : Real M. 72:80
(Vidmar 9 točk, 3 skoki v 7 minutah za Fenerbahče, Preldžič 4 točke, 1 skok v 15 minutah za Fenerbahče)
Brose Baskets : C. Roanne 61:64

Nekdanja člana Geoplina Slovana Gašper Vidmar in Emir Preldžić sta dobila priložnost in dosegla devet oziroma štiri točke, pri čemer je Vidmar celo začel v prvi peterki. V vrstah Špancev je blestel Axel Hervelle , ki je skupaj dosegel 23 točk. Turki so vse upe za zmago zapravili že v prvi četrtini, po kateri so zaostajali za 20 točk, nič bolj jim ni kazalo ob polčasu (- 17). Fenerbahče se je kasneje približal na minus šest, a kaj več kot to turški košarkarji niso bili sposobni postoriti. Kot zanimivost omenimo novico, da se Turki zanimajo za nakup reprezentanta Srbije Marka Jariča . Član NBA moštva Minnesota je v ZDA nezadovoljen in se želi vrniti v Evropo. Minnesota je eno od pripravljalnih tekem odigrala prav v Turčiju. V Istanbulu je s težavo porazila Efes Pilsen. Bilo je 84:81.


Olympiakosu je pripadel derbi v Atenah. © AFP

 

Derbi četrtkovih srečanj v Evroligi sta v Atenah odigrala Olimpyakos in španska Tau Ceramica. Grki so pred 10.000 vročekrvnimi domači navijači slavili zmago s 95:90. Prvi strelec domačih je bil litovski zvezdnik Arvidas Macijauskas , ki je ob 20 točkah v svojo statistiko vpisal še sedem ukradenih žog. V zadnjih 35 sekundah je zadel met za dve točki in še tri od štirih prostih metov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.