Poraz zmajev v zadnji sekundi

Foto: Aleš Fevžer/ABA
Foto: Aleš Fevžer/ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so tekmovanje v EuroCuplu zaključili s porazom in zadnjim mestom v skupini. VStožicah so morali priznati premoč Dijonu (73:76).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so v EuroCupu odigrali šestnajst tekem; v prvem delu so jih dobili sedem, v nadaljevanju pa zgolj eno. Na skupno osmih domačih srečanjih so zmagali trikrat in to le v prvem delu. Z izkupičkom 7-9 so zaostali za lanskim dosežkom (8-8), so se pa drugo leto zapored merili med 32 najboljšimi ekipami v drugem razredu evropskega klubskega tekmovanja.

Na poslovilni tekmi so bili varovanci Aleša Pipana navkljub odsotnosti treh nosilcev igre - Halil Kanacević, Marko Marinović, Hristo Nikolov in Sasuja Salina, ki je že zapustil Ljubljano (odslej bo nastopal v španski ligi) - poraženi šele s trojko, ki so jo Francozi zadeli v zadnji sekundi tekme.

Ljubljančani so od 28. do 36. minute skoraj nadoknadili dvajset točk zaostanka (35:55). Približali so se na 57:60 in tako gledalcem ponudili napeto končnico. Tokrat se ni iztekla po njihovih željah, saj se je, potem ko je Gregor Hrovat šest sekund pred koncem izenačil rezultat, Erving Walker v zadnjem napadu lepo otresel Luke Rupnika in s približno sedmih metrov zadel trojko za zmago.

Prvo ime dvoboja je bil Alen Omić, ki je s 25 točkami postavil osebni rekord sezone v vseh tekmovanjih, hkrati pa je s statističnim indeksom 36 med glavnimi kandidati za najboljšega igralca kroga. Za dve točki je metal 10:12, zbral je devet skokov ter imel dve podaji in eno ukradeno žogo. Omić je na zadnjih dveh tekmah evropskega pokala dosegel 48 točk, skupaj z ligo Aba pa ima na zadnjih sedmih tekmah povprečje skoraj 16 točk na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.