Poraženi oba Manchestra, Tim in Samir

Foto: EPA evropska liga evropska liga manchester united rooney Foto: EPA evropska liga manchester united rooney Foto: EPA silva lescott manchester city Foto: EPA roberto mancini manchetsre City Foto: EPA evropska liga az Foto: EPA evropska liga valencia
Manchester City pred Sportingom, United pa je klonil pred Atlheticom. Tudi "slovenska" Udinese in PSV praznih rok z gostovanj.
Oglej si celoten članek

Moštvi slovenski nogometnih reprezentantov Udinese Samirja Handanovića in PSV Eindhoven Tima Matavža bosta povratni tekmi osmine finala evropske lige začeli s podobno neugodnima izhodiščema. PSV je izgubil v Valencii z 2:4, medtem ko je Udinese v gosteh pri Alkmaarju klonil z 0:2. Matavž, ki je igral do 67. minute, in njegov PSV so naleteli na zelo razpoloženo Valencio, ki je že po 13 minutah vodila z 2:0 po zadetkih Roberta Soldada in Victorja Ruiza. Slovenski napadalec je imel v 30. minuti lepo priložnost, a iz bližine zgrešil cilj. V 42. minuti so Španci prišli do enajstmetrovke, ko je Kevin Strootman je podrl Jonasa.

Soldado je bil zelo zanesljiv z bele točke in povedel Valencio v vodstvo že s 3:0. V 56. minuti se je zdelo, da je Pablo Piatti zadel ne le za 4:0, temveč tudi za četrtfinale. Toda PSV je v končnici tekme zabil dva zadetka, ki mu še dajeta možnosti za napredovanje. V 83. minuti je Ola Toivonen izkoristil najstrožjo kazen, v 90. minuti pa je končni izid 4:2 postavil Georginio Wijnaldum.

Tekma med AZ Alkmaarjem in Udinesejem v prvem polčasu ni ponudila veliko priložnosti, tako da je bil tudi Samir Handanović v italijanskih vratih večinoma brez dela. Zato pa je Maarten Martens v 63. minuti le ugnal slovenskega vratarja in Alkmaarju priigral prednost. To bi le malce zatem lahko izničil Damiano Ferronetti, a je zgrešil cilj. Kazen je sledila v 84. minuti, ko je Erik Falkenburg potrdil zmago Alkmaarja.

Manchester United je na domačem igrišču moral priznati premoč Athleticu Bilbau, ki je slavil s 3:2. Wayne Rooney je tekmečevo mrežo načel iz bližine v 22. minuti. Po golu so bili Španci nevarnejši in bili trikrat blizu zadetka, v 44. minuti pa zasluženo izenačili prek Fernanda Llorenteja, ki je zadel z glavo. Še slabše se je Unitedu godilo v drugem polčasu, saj je Oscar De Marcos z volejem v 67. minuti ekipo iz Bilbaa povedel v vodstvo. Athletic, ki je prikazal zelo dobro igro, je nov žebelj v Unitedovo krsto zabil v 90. minuti, ko je na 3:1 povišal Iker Munianin. Rooney je s svojim drugim zadetkom na tekmi v sodniškem dodatku z bele točke le poskrbel za malce boljše Unitedovo izhodišče pred povratnim obračunom.

Evropska liga, osmina finala, prve tekme:

Sporting Lizbona : Manchester City 1:0 (0:0)
Xandao (51)

Metalist Harkiv : Olympiakos 0:1 (0:0)
Torrijos (50)
RK: Edmar (82/Metalist)

Twente : Schalke 1:0 (0:0)
de Jong (61/11-m)
RK: Matip (60/Schalke)

Atletico Madrid : Bešiktaš 3:1 (3:0)
Salvio (24, 27), Adrian (37); Simao (53)

AZ Alkmaar : Udinese 2:0 (0:0)
Martens (63), Falkenburg (84)
Samir Handanović je za Udinese branil 90 minut.

Manchester United : Athletic Bilbao 2:3 (1:1)
Rooney (22, 90/11-m); Llorente (44), Marcos (72), Muniain (90)

Standard Liege : Hannover 2:2 (2:1)
Buyens (27), Tchite (30); Stindl (22/11-m), Diouf (56)

Valencia : PSV Eindhoven 4:2 (3:0)
Ruiz (11), Soldado (13, 43/11-m), Piatti (56); Toivonen (83/11-m), Wijnaldum (90)
Tim Matavž je za PSV igral do 67. minute.

Povratna srečanja bodo 15. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.