Porazna predstava evropskih podprvakov

Foto: CEV
Foto: CEV
Slovenski odbojkarji so na svojem uvodnem dvoboju evropskega prvenstva klonili proti Čehom.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na Češkem slabo začela branjenja naslova evropskega podprvaka. V uvodnem krogu je klonila proti domači reprezentanci, ki je bila boljša s 3:1 (24, 18, -14, 19).

Strahovi, da Slovenija vsaj na začetku prvenstva ne bo prava, so se uresničili. Slovencem se je poznalo, da pred začetkom tekmovanja niso imeli pravih pripravljalnih tekem, na drugi strani pa so motivirani Čehi znali izkoristiti domač teren. Bili so zelo zanesljivi, izbranci Alberta Giulianija pa nikakor niso našli pravega ritma. Niso imeli razpoloženega igralca, prav v vseh elementih so delali napake, tako da so na koncu teren zapustili sklonjenih glav.

V prvem nizu so kljub slabi igri držali korak s tekmeci. Niz je bil izenačen, nobena od ekip ni imela več kot dveh točk prednosti, odločitev pa je padla v "podaljšku. Pred tem so domači zapravili zaključno žogo, ki jim jo je omogočila napaka Klemna Čebulja. Odločilno napako pa je storil Jan Kozamernik, ki je žogo s prvim tempom poslal izven igrišča.

V drugem nizu so si Čehi že na začetku priigrali vodstvo s 6:2. Rok Možič je goste vrnil v igro, na sedmi točki sta bili ekipi izenačeni, toda češki odbojkarji so hitro vrnili udarec, po asu Lukaša Vašine za 18:13 so tekmece spravili v obup, Slovenci so potrebovali kar nekaj časa, da so prišli k sebi, ko pa so, je bilo že prepozno.

Foto: CEV odbojkarska reprezentanca, odbojka

Vsaj za drugi niz, v tretjem pa so se vendarle začeli prebujati. Nekaj več težav so domačim povzročali s servisi, razigrali so se tudi v napadu, očitno je pomagala menjava podajalca, Gregor Ropret je ob koncu drugega niza zamenjal Dejana Vinčića. Sredi niza so povedli s 14:9, nato vodili z 20:11, takrat je bilo bolj ali manj jasno, da Čehi tekme ne bodo dobil z maksimalnih 3:0.

Da pa je bil tretji niz le preblisk, je pokazal četrti. Čehi so z asom povedli s 6:2, z zanesljivo igro držali prednost in prišli do prestižne zmage.

"Čehi so danes zasluženo zmagali. Mislim, da so bili v vseh elementih boljši od nas. Ne vidim enega elementa, ki bi bil danes pri nas pozitiven. To tekmo moramo čim prej pozabiti in z glavam biti čim prej pri tekmi proti Črni gori, kar pa bo vse prej kot lahko. Upam, da se bomo hitro dobro pripravili in pripravili tudi glave, saj smo mogoče imeli tudi preveč pritiska," je tekmo ocenil Jani Kovačič.

"Vedeli smo, da bodo Čehi imeli podporo domačega občinstva. Šli na vse, saj so si res želeli zmage. To so tudi dosegli. Mi smo se poskusili braniti, a nam danes nič ni šlo. Vse čestitke Čehom, zasluženo so zmagali. Jutri nas čaka nova tekma, moramo se spočiti in gremo od začetka," pa je po dvoboju dejal Alen Pajenk.

Foto: CEV odbojkarska reprezentanca, odbojka

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.