Šport
335 ogledov

Porazna predstava evropskih podprvakov

odbojkarska reprezentanca, odbojka CEV
Slovenski odbojkarji so na svojem uvodnem dvoboju evropskega prvenstva klonili proti Čehom.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na Češkem slabo začela branjenja naslova evropskega podprvaka. V uvodnem krogu je klonila proti domači reprezentanci, ki je bila boljša s 3:1 (24, 18, -14, 19).

Strahovi, da Slovenija vsaj na začetku prvenstva ne bo prava, so se uresničili. Slovencem se je poznalo, da pred začetkom tekmovanja niso imeli pravih pripravljalnih tekem, na drugi strani pa so motivirani Čehi znali izkoristiti domač teren. Bili so zelo zanesljivi, izbranci Alberta Giulianija pa nikakor niso našli pravega ritma. Niso imeli razpoloženega igralca, prav v vseh elementih so delali napake, tako da so na koncu teren zapustili sklonjenih glav.

V prvem nizu so kljub slabi igri držali korak s tekmeci. Niz je bil izenačen, nobena od ekip ni imela več kot dveh točk prednosti, odločitev pa je padla v "podaljšku. Pred tem so domači zapravili zaključno žogo, ki jim jo je omogočila napaka Klemna Čebulja. Odločilno napako pa je storil Jan Kozamernik, ki je žogo s prvim tempom poslal izven igrišča.

V drugem nizu so si Čehi že na začetku priigrali vodstvo s 6:2. Rok Možič je goste vrnil v igro, na sedmi točki sta bili ekipi izenačeni, toda češki odbojkarji so hitro vrnili udarec, po asu Lukaša Vašine za 18:13 so tekmece spravili v obup, Slovenci so potrebovali kar nekaj časa, da so prišli k sebi, ko pa so, je bilo že prepozno.

odbojkarska reprezentanca, odbojka | Avtor: CEV CEV

Vsaj za drugi niz, v tretjem pa so se vendarle začeli prebujati. Nekaj več težav so domačim povzročali s servisi, razigrali so se tudi v napadu, očitno je pomagala menjava podajalca, Gregor Ropret je ob koncu drugega niza zamenjal Dejana Vinčića. Sredi niza so povedli s 14:9, nato vodili z 20:11, takrat je bilo bolj ali manj jasno, da Čehi tekme ne bodo dobil z maksimalnih 3:0.

Da pa je bil tretji niz le preblisk, je pokazal četrti. Čehi so z asom povedli s 6:2, z zanesljivo igro držali prednost in prišli do prestižne zmage.

"Čehi so danes zasluženo zmagali. Mislim, da so bili v vseh elementih boljši od nas. Ne vidim enega elementa, ki bi bil danes pri nas pozitiven. To tekmo moramo čim prej pozabiti in z glavam biti čim prej pri tekmi proti Črni gori, kar pa bo vse prej kot lahko. Upam, da se bomo hitro dobro pripravili in pripravili tudi glave, saj smo mogoče imeli tudi preveč pritiska," je tekmo ocenil Jani Kovačič.

"Vedeli smo, da bodo Čehi imeli podporo domačega občinstva. Šli na vse, saj so si res želeli zmage. To so tudi dosegli. Mi smo se poskusili braniti, a nam danes nič ni šlo. Vse čestitke Čehom, zasluženo so zmagali. Jutri nas čaka nova tekma, moramo se spočiti in gremo od začetka," pa je po dvoboju dejal Alen Pajenk.

odbojkarska reprezentanca, odbojka | Avtor: CEV CEV

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.