Šport
122 ogledov

Veliki up slovenske odbojke je lahko izbiral med italijanskimi klubi

Rok Možič CEV
Rok Možič bo v prihodnje igral za Verono.

Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič se seli v Italijo. Že nekaj časa je bilo jasno, da bo v prihodnji sezoni igral na tujem, danes pa je postalo uradno, da bo oblekel dres italijanskega prvoligaša Verone Volleyja. Novico je na Instagramu potrdil klub iz Verone, s katerim je 19-letnik podpisal dvoletno pogodbo.

Možič Merkur Maribor zapušča z osvojenim naslovom državnega prvaka in kot pravi sam, je prišel čas, da lovoriko osvoji tudi na tujem.

"Moje otroške sanje so bile zmeraj, da bi zaigral v italijanski ligi, ker je zagotovo ena izmed najmočnejših, če ne najmočnejša liga na svetu. Vesel sem, da sem dobil to priložnost.V Mariboru sem se izkazal in ponudila se mi je možnost, da zaigram tam," je za agencijo Proelium povedal Možič.

"Seštevali smo pluse in minuse v vsakem italijanskem klubu, ki je dal neko ponudbo. Na koncu denar ni odločal. Mislim, da je za moj razvoj pomembno dobiti čim več priložnosti. Da je dobra sredina, dober klub, dober trener, ki me tudi vidi v tej ekipi in ve, kakšne so moje dobre in slabe stvari ter ve, kje mi bo lahko pomagal in kje bom lahko še napredoval. Po vseh teh posvetih smo na koncu videli, da je Verona najboljša za nas in da se vidimo tam," je prepričan odlični mladi slovenski odbojkar, ki je pred dnevi postzal tudi evropski prvak v odbojki na mivki.

Rok Možič Zlato Šport Mlada Slovenca najboljša na Stari celini
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice