Šport
170 ogledov

Za prihodnost se ni bati, upi v boju za kolajne

Odbojkarska reprezentanca do 17 let CEV
Mladi slovenski odbojkarji na EP v boj za odličja.

Slovenski odbojkarji do 17 let se na evropskem prvenstvu, ki ga gosti Albanija, podajajo v boj za odličja. Izbrana vrsta, ki jo vodi Iztok Kšela, se je namreč uvrstila med štiri najboljše reprezentance stare celine in se bo konec tedna borila za naslov evropskih prvakov.

Slovenski odbojkarji so evropsko prvenstvo začeli s pričakovano in prepričljivo zmago s 3:0 (6, 11, 11) proti Albaniji, zatem pa so se veselili še zmage s 3:0 (22, 26, 22) proti Turčiji. Sledil je obračun z Belgijo, eno od favoritinj skupine A, a so tudi na tem obračunu slovenski reprezentanti igrali na zelo visoki ravni in slavili s 3:1 (27, 20, -14, 23) ter si na široko odprli vrata v polfinale.

Uvrstitev med najboljše štiri reprezentance prvenstva stare celine so Slovenci potrdili z izjemno predstavo proti favorizirani Rusiji. Tekmeci so bili na koncu sicer boljši s 3:2 (19, -23, 18, -23, 13), a so varovanci Iztoka Kšele osvojili pomembno točko, ki jim je po porazu Latvije proti Belgiji že prinesla boj za odličja.

Zadnja tekma skupine A, ki so jo slovenski odbojkarji odigrali proti Latvijcem (tekmeci so bili boljši s 3:1 (24, -23, 19, 22) in na kateri je slovenski strateg Iztok Kšela priložnost za igro ponudil vsem reprezentantom, je bila le še formalnost, v slovenskem taboru pa so se namreč že začele priprave na polfinale po osvojenem drugem mestu v skupinskem delu.

"Naša skrita želja je bila, da se uvrstimo v polfinale, a če sem iskren, sem pričakoval povsem drugačen scenarij in še zdaleč ne tega, da se bomo med štiri najboljše reprezentance uvrstili že po četrti tekmi z Rusijo. Glede na vse, kar smo doslej na prvenstvu prikazali, se povsem zasluženo podajamo v boj za naslov. Vesel sem, da sem lahko na tekmi proti Latviji priložnost za dokazovanje ponudil tudi igralcem, ki so doslej igrali manj. Po drugi strani smo lahko spočili naše nosilce igre in obenem dobili še nekaj več časa, da preučimo nasprotnike," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije po koncu skupinskega dela tekmovanja dejal Kšela.

Reprezentanco Slovenije do 17 let sicer sestavljajo Gregor Frece, Miha Kosanc, Matevž Karadža Pevc, Jakob Podbregar Špes, Vid Suhadolnik, Nik Legen, Urban Rajnar, Jurij Oman, Luka Marovt, Nejc Najdič, Miha Okorn in Jošt Purgar.

Odbojkarska reprezentanca do 17 let | Avtor: OSSRB OSSRB

V slovenskem taboru se zavedajo, da je uvrstitev med najboljše štiri reprezentance evropskega prvenstva velik uspeh, a hkrati poudarjajo, da so sposobni osvojiti tudi eno od odličij. "Glede na to, da smo prišli tako daleč, se ne želimo ustaviti. Kot selektor namreč še nisem doživel, da bi katera reprezentanca skozi takšen turnir v igri tako malo nihala, kot je naša. Iz tekme v tekmo smo napredovali in igrali bolje. Rusija je daleč najboljša ekipa na prvenstvu, a smo proti njim pokazali največ. Zdaj je naš cilj medalja," je še dodal Kšela.

Polfinalna tekma Slovenije s prvouvrščeno reprezentanco skupine B bo v soboto ob 19.30 uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice