Šport
223 ogledov

Srbi zapravili vse možnosti, Francozi otežili delo Slovencem

Francoska odbojkarska reprezentanca Epa
Francozi so tretji polfinalisti lige narodov.

Odbojkarji Francije so se po Braziliji in Poljski kot tretji uvrstili v polfinale lige narodov, potem ko so v zadnjem krogu predtekmovanja s 3:2 premagali Poljsko.

Francozi so na lestvici vsaj začasno skočili na tretje mesto, prehitijo jih lahko le še Slovenci, če bodo premagali Bolgarijo. Tekma med Slovenijo in Bolgarijo se je začela ob 18. uri.

Če bodo Slovenci slučajno izgubili dvoboj proti Bolgarom, bodo morali ob 21. uri stiskati pesti za Brazilijo, ki ne bo smela izgubiti proti Rusiji, ta bo v primeru slovenskega poraza še imela možnost, da se prebije na četrto mesto.

Po prvih tekmah pa je že bilo jasno, da v polfinalu ne bodo igrali Srbi, ki so po velikem preobratu z 2:3 nekoliko presenetljivo izgubili proti Kanadi.

Če bi zmagali, bi še lahko upali na uvrstitev med najboljše štiri ekipe rednega dela, to bi se zgodilo v primeru, da bi Poljska premagala Francijo, Brazilija pa Rusijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.