Šport
82 ogledov

Turki presenetili oslabljene Ruse

Epa
Ruska odbojkarska reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva presenetljivo izgubila proti Turčiji z 1:3 v okviru skupine C v finskem Tampereju.

V skupini A v Krakovu je reprezentanca domače Poljske s 3:1 ugnala Portugalsko, branilci naslova Srbi pa z enakim rezultatom Belgijo. Slovenijo prvi nastop čaka v petek proti Čehom (20.15).

Ruski odbojkarji na prvenstvu sicer ne igrajo v najboljši postavi, a so bili vseeno močno favorizirani proti Turčiji. Ti so v prvem nizu presenetili olimpijske podprvake iz Tokia, ko pa se je že zdelo, da bodo slednji po osvojenem drugem nizu dali v prestavo višje, so Turki dobili še tretji in četrti niz in pripravili prvo večje presenečenje na prvenstvu stare celine.

V skupini C je v večernem obračunu Nizozemska s 3:0 v nizih ugnala Španijo. Že v sredo je Finska s 3:1 ugnala Severno Makedonijo.

V Krakovu so danes začeli boje tudi v skupini A. Za začetek je Ukrajina tesno ugnala Grčijo s 3:2, domačini Poljaki pa so po izgubljenem drugem nizu stvari postavili na svoje mesto in premagali Portugalsko s 3:1. Večerni obračun branilcev naslova Srbov in Belgijcev se je končal z enakim izidom. Srbi so bili prepričljivi v prvih dveh nizih, si spodrsljaj privoščili v tretjem in nato zanesljivo dokončali posel v četrtem.

Poleg Tallinna v Estoniji ter Tampereja in Krakova tekme gosti še češka Ostrava v skupini B. V njej bo igrala tudi slovenska izbrana vrsta.

Prvi nastop varovance Alberta Giulianija čaka v petek proti domačinom Čehom. Takrat bosta tudi preostali tekmi skupine B med Italijo in Belorusijo (14.15) ter Črno goro in Bolgarijo (17.15).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.