Šport
5301 ogledov

Po blatenju Poljakov konec drame za Urnauta

Tine Urnaut SLO RUS Liga narodov Reševalni pas/Twitter
Eden od stebrov slovenske izbrane vrste ima za seboj pestro prestopno zgodbo.

Slovenski odbojkar Tine Urnaut je novi član ruskega Zenita iz Sankt Peterburga, je klub sporočil na uradni spletni strani. Kapetan slovenske reprezentance je sicer po koncu minule sezone sprva okrepil poljski Jastrzębski Węgiel, nato pa je s klubom prekinil pogodbo in se danes uradno pridružil Zenitu.

Dvaintridesetletni Korošec je 10. junija podpisal pogodbo s poljskim prvoligašem, nato pa je prišel klic Zenita, ki si je slovenskega kapetana želel v svoji ekipi za sezono 2021/22. Poljski klub je nato 24. julija prekinil pogodbo z Urnautom, v izjavi za javnost pa zapisal, da so razočarani nad slovenskim kapetanom, ki je sprva podpisal dveletno pogodbo z lanskim poljskim prvakom. "Sledimo principom, da za naš klub igrajo zgolj odbojkarji, ki pred svoje ambicije postavijo dobro kluba," so takrat zapisali pri poljskih prvakih.

Na pisanje Jastrzębskega se je na družbenih omrežjih dan kasneje odzval tudi Urnaut, ki je zapisal, da je presenečen in šokiran nad pisanjem kluba ter da so pogajanja potekala drugače, saj gre za prekinitev pogodbe, ki ustreza obema kluboma.

"Vsa komunikacija je potekala normalno in v skladu z zdravim razumom, tudi zadnji telefonski pogovor se je končal prijateljsko. Vse zahteve Jastrzębskega, vključno z odškodnino, so bile izpolnjene. Obtožbe na moj in račun slovenske reprezentance so čudne, nepomembne in neresnične," je na Instagramu zapisal Urnaut, ki je takrat čakal na uradno potrditev Zenita.

Zgodba je nato nekoliko potihnila, danes pa je odbojkarski velikan iz Sankt Peterburga uradno objavil novico o podpisu pogodbe z Urnautom. Tam bo 32-letnik nosil dres s številko 21.

"Z veseljem lahko sporočim, da sem novi igralec Zenita. Komaj čakam, da bom igral v enem od najlepših mest na svetu. Upam, da bomo skupaj dosegli odlične rezultate in se pri tem tudi zabavali," je ob podpisu pogodbe v objavi na Instagram profilu kluba dejal Urnaut.

Zenit je v lanski sezoni zasedel drugo mesto v ruskem prvenstvu, obenem pa je bil v finalu poražen tudi v lanskem pokalu Evropske odbojkarske zveze.

Korošec je izbrano vrsto vodil ob premiernem nastopu v ligi narodov, kjer je Slovenija osvojila visoko četrto mesto med 16 najboljšimi reprezentancami. Septembra pa izbrano vrsto čaka še nastop na evropskem prvenstvu. Skupinski del bo opravila v Ostravi na Češkem. Tekmeci bodo domačini, Belorusi, Bolgari, Italijani in Črnogorci. Prvenstvo se bo začelo 1. septembra.

Komentarjev 1
  • Rita_Rossignol 09:47 10.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦