Šport > Olimpijske igre
463 ogledov

Slovenec na odbojkarskem Olimpu

ameriška odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Epa
Zadnji dan olimpijskih iger se je odvil finale v ženski odbojkarski konkurenci.

Odbojkarice ZDA so osvojile prvo zlato kolajno na poletnih olimpijskih igrah. V današnjem finalu iger v Tokiu so po uri in 22 minutah premagale Brazilke s 3:0 (21, 20, 14).

Izbranke ameriškega selektorja Karcha Kiralyja - njegov prvi asistent je slovenski strokovnjak Luka Slabe - so v četrtem poskusu vendarle stopile na odbojkarski Olimp.

Po porazih na finalnih obračunih v Los Angelesu 1984, Pekingu 2008 in Londonu 2012 so v finalu iger v Tokiu na kolena položile Brazilke in osvojile šesto olimpijsko kolajno. Pred tem so bile bronaste v Barceloni 1992 in Rio de Janeiru 2016.

Brazilke, sicer olimpijske prvakinje iz Pekinga 2008 in Londona 2012, so osvojile prvo srebrno odličje, v svojih vitrinah imajo še dve bronasti kolajni iz Atlante 1996 in Sydneyja 2000.

francija tokio odbojka olimpijske igre OI v Tokiu Šport Dvojna krona za francoski ekipni šport

Američanke so sijajno odigrale finalni obračun, tradicionalne mednarodne tekmice iz Brazilije so zasenčile v vseh prvinah. od prve do zadnje minute so imele popoln nadzor nad njimi, po treh grenkih finalnih olimpijskih preizkušnjah pa se iz dežele vzhajajočega sonca v domovino vračajo z najbolj žlahtno kolajno.

Na današnjem finalnem obračunu v Ariake Areni sta pri Američankah blesteli Andrea Drews s 15 in Michelle Bartsch-Hackley s 14 točkami, pri Južnoameričankah sta bili najbolj učinkoviti Fernanda Rodrigues z 11 in Gabriela Braga z 10 točkami.

Srbija je v današnji tekmi za bronasto kolajno premagala Južno Korejo s 3:0 (18, 15, 15).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.