Porto odnehal z Ligo prvakov, vse misli in želje usmerili svojemu vratarju

Foto: Epa
Foto: Epa
Igralci portugalskega prvaka Porta niso sposobni igrati tekem, medtem ko se njihov vratar še vedno bori za življenje.
Oglej si celoten članek

Rokometaši portugalskega velikana Porta, za katerega igrata tudi dva nekdanja člana Celja Pivovarne Laško Ivan Slišković in Diogo Silva, od ponedeljka dalje iz ure v uro nestrpno pričakujejo novice o svojem soigralcu Alfredu Quintani.

Portugalski reprezentančni vratar ter eden najboljših golmanov na svetu zadnjih let je namreč v ponedeljek tekom treninga doživel srčni zastoj, po katerem se še vedno bori za življenje.

Foto: Profimedia Alfredo Quintana

V Portu v teh težkih trenutkih tako niso niti pomišljali, da bi igrali kakšne tekme, kljub temu da imajo na razporedu še tri skupinske dvoboje ter nato izločilni del Lige prvakov.

Portugalci bi morali v sredo gostovati v Meškovu pri Brestu, iz beloruskega kluba pa so sporočili, da jih je njihov nasprotnik obvestil, da bodo izpustili tako njihov medsebojni obračun, kot tudi preostali dve tekmi skupinskega dela proti Elverumu in Flensburgu.

Bori se za življenje Eden najboljših vratarjev sveta doživel srčni zastoj ter pristal v komi

"Alfredu želimo čim hitrejše okrevanje, obenem pa se zaradi nevšečnosti opravičujemo vsem navijačem. Vsi, ki so že vnaprej kupili karte za tekmo, bodo dobili povrnjen znesek," so sporočili iz Meškova.

EHF se še mora odločiti, kako bo rešil celotno zadevo. Najverjetneje bodo tekme registrirane z zmago nasprotnika z 10-0, možno pa je tudi, da bodo poizkusili najti kakšen drugačen scenarij.

Foto: Profimedia Alfredo Quintana

Porto bi sicer moral po končanem skupinskem delu nastopiti še v osmini finala Lige prvakov, a je seveda v teh časih vse to v drugem planu.

Quintanino stanje pa zaenkrat ostaja nespremenjeno. Nahaja se v umetni komi v bolnišnici v Portu, kjer je priključen na aparate, ki vzdržujejo funkcije srca in pljuč, napovedi pa na žalost niso nič kaj optimistične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.