Šport
7921 ogledov

Eden najboljših vratarjev sveta doživel srčni zastoj ter pristal v komi

Alfredo Quintana Profimedia
Portugalec naj bi se boril za življenje, potem ko je tekom treninga svojega kluba utrpel srčni zastoj.

Portugalska počasi postaja prava rokometna velesila. Na članskih tekmovanjih dosega čedalje večje uspehe, medtem ko naravnost blesti v mlajših kategorijah, kjer se praktično vsako leto v različnih selekcijah bori za sam evropski in svetovni vrh.

Kronski dragulj vseh teh uspehov pa bi zagotovo bila uvrstitev na Olimpijske igre, na katere se iz Evrope uvrsti resnično le peščica najboljših ekip. A Portugalci so še vedno imeli povsem realne možnosti za ta neverjeten uspeh, saj jih bo v začetku marca pričakal kvalifikacijski turnir, preko katerega bi si lahko zagotovili vozovnico za Tokio.

Alfredo Quintana | Avtor: Profimedia Profimedia

Morala je bila v portugalski reprezentanci resnično visoka... Nato pa je dobra dva tedna pred začetkom tega tako težko pričakovanega turnirja portugalski rokometni svet pretresla velika tragedija.

Prvi vratar reprezentance ter v zadnjih letih celo eden najboljših golmanov na svetu, Alfredo Quintana, je namreč tekom treninga Porta doživel srčni zastoj. 32-letnik naj bi se nenadoma negibno zrušil na tla, a so prisotni hitro reagirali, takoj pa se je odzvala tudi zdravniška služba ter mu nudila potrebno oskrbo.

Alfredo Quintana | Avtor: Profimedia Profimedia

Quintana je bil nato prepeljan v bolnišnico Sao Joao, kjer naj bi se situacija stabilizirala, za nesrečnika, ki se nahaja v umetno povzročeni komi, pa naj bi bilo odločilnih naslednjih 24 ur.

Po besedah soigralcev naj bi se vratar tekom treninga odlično počutil ter bil poln samozavesti po izjemni predstavi prejšnji dan, ko je ob zmagi nad Aguas Santasom zbral 14 obramb.

Dogodek je tako resnično šokiral vse v klubu in reprezentanci, saj trdijo, da gre za enega največjih profesionalcev, kar so jih kdaj videli, ki živi zdravo življenje in že več let igra na najvišjem nivoju, tekom življenja pa ni imel nikoli nobenih zdravstvenih težav.

Alfredo Quintana | Avtor: Profimedia Profimedia

Quintana se je sicer rodil na Kubi, že v otroštvu pa se je preselil na Portugalsko. Tu je že leta steber reprezentance, za katero je zbral 67 uradnih nastopov, ter njihovega največjega rokometnega kluba Porta, za katerega brani že več kot 10 let in s katerim je osvojil šest državnih naslovov.

Izjemni vratar, ki se je v zadnjih letih s fantastičnimi nastopi v dresu Porta v Ligi prvakov uveljavil kot eden najboljših na svetu, je preko socialnih omrežij že prejel številna sporočila podpore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.