Šport
2663 ogledov

Zlatko Saračević slavil na derbiju, nato mu je postalo slabo, umrl je v bolnišnici

Zlatko Saračević Pixell
Po tekmi mu je postalo slabo.

Legendarni hrvaški rokometaš Zlatko Saračević, ki je med drugim z Jugoslavijo osvojil bron na olimpijskih igrah leta 1988 v Seulu, s Hrvaško pa je bil zlat osem let kasneje v Atlanti, se je v nedeljo kot trener Podravke veselil zmage nad Lokomotivo. Njegove izbranke so v velikem derbiju zmagale z 32:29 in naredile velik korak k novemu naslovu.

Devetinpetdesetletni Saračević je po tekmi še odgovoril na vprašanja novinarjev, kasneje, ko je z avtomobilom že zapustil dvorano, pa mu je postalo slabo. V njegovem vozilu se je nahajala tudi trenerka vratark Podravke Barbara Stančin, ki je takoj poklicala nujno zdravniško pomoč.

Dvorana se nahaja blizu bolnišnice v Koprivnici, pomoč je prišla zelo hitro. Saračevića so sprejeli na intenzivni oddelek bolnišnice, a je bilo vse zaman. Zdravniki so ga 40 minut oživljali, nato pa razglasili za mrtvega. Umrl je zaradi infarkta.

Saračević, rojen v Banja Luki, je bil med drugim leta 1986 svetovni prvak z reprezentanco Jugoslavije, v klubski karieri pa z Zagrebom evropski prvak leta 1992 in 1993. 

Komentarjev 1
  • JZekspert 23:01 21.februar 2021.

    Ali bo končno kak novinar imel pogum in napisal vzrok vseh teh prezgodnjih smrti pri slavnih rokometaših? Zakaj je to taka tabu tema? Saj poznate žalostno zgodbo Iztoka Puca, razgovoril se je šele njegov soigralec Valner Franković. Tudi Saračević je ...prikaži več omenjen, enako je popolnoma jasen tudi vzrok smrti - cigarete. Pol ekipe je že pokojnih. 'Vedno je bil nasmejan. In vedno je imel v roki cigareto.' https://siol.net/sportal/rio2016/zlati-hrvaski-olimpijec-ki-ne-more-pozabiti-pokojnega-slovenskega-asa