Šport
6552 ogledov

Evropa v šoku: "Odšla je legenda, bil je velik talent"

Zlatko Saračević Epa
Nepričakovana smrt rokometne legende je pretresla regijo in širno Evropo.

Legendarni hrvaški rokometaš Zlatko Saračević, ki je kockastim pomagal do olimpijskega zlata (1996) in naslova svetovnega podprvaka (1995), je umrl zaradi srčnega infarkta kmalu po zmagi njegovega moštva RK Podravka.

Smrt 59-letnika močno odmeva v medijih širom stare celine.

Sarajevsko Oslobođenje piše, da je "po tekmi umrl velikan hrvaškega rokometa", pri Avazu pa so zapisali, da je "umrl svetovni prvak (z Jugoslavijo, op. a.) in legendarni Banjalučan Zlatko Saračević".

Zlatko Saračević Žalostna vest Šport Zlatko Saračević slavil na derbiju, nato mu je postalo slabo, umrl je v bolnišnici

Tanjug piše o smrti "legendarnega jugoslovanskega in hrvaškega rokometaša", tiskovna agencija Beta pa je zapisala, da se je poslovil "eden najboljših hrvaških in jugoslovanskih rokometašev vseh časov."

Spletni portal Handball-Planet piše: "Šokantna vest s Hrvaške, po tekmi je umrl legendarni Zlatko Šaračević."

Portal Handnews dodaja, da je "59-letnik podlegel srčnemu infarktu po tekmi."

Legendi so se poklonili tudi novinarji francoske L'Equipe. "Še preden je postal trener, je bil legendarni igralec. Zelo talentiran," so zapisali. Saračević je v Franciji igral za Nimes, Bordeaux, Creteil in Istres.

Oglasili so se tudi iz rokometnega kluba RK Borac Banja Luka, kjer je Saračević začel kariero. "Odšel je eden od desetih najboljših krilnih igralcev na svetu," so med drugim zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.