Šport
653 ogledov

Ose v četrtfinalu, izločile so nekdanjega selektorja Vujovića

Domen Tajnik Profimedia
Velenjčani v velikem slogu med osem v evropskem pokalu.

Rokometaši velenjskega Gorenja so se prebili v četrtfinale evropskega pokala, potem ko so na današnji povratni tekmi osmine finala v gosteh zanesljivo premagali Borac iz Banjaluke z 32:16 (17:11). Velenjska ekipa je na prvi tekmi slavila z 32:28 (15:11).

Trikratni slovenski prvak v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13 je v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju pred Borcem izločil še italijansko Sieno in finski Cocks.

Velenjčani so od prve do zadnje minute imeli vse niti igre v svojih rokah. Tako je bilo že na prvem dvoboju v Velenju, a so v zadnjih osmih minutah zaigrali medlo in zapravili lepo prednost sedmih golov. V dvorani Borik v Banjaluki si tega niso privoščili, vseskozi so igrali zavzeto in zrelo ter izbrance nekdanjega slovenskega selektorja Veselina Vujovića zasenčili v vseh prvinah igre.

Velenjčani so si že po prvi polovici tekme priigrali šest golov prednosti (17:11), v drugem polčasu pa so zaigrali še bolje in vseskozi bili korak ali dva pred gostitelji ter ga potolkli do kolen.

Pri varovancih Zorana Jovičića je bil na tekmi najbolj učinkovit Domen Tajnik z osmimi goli, Matic Verdinek in Aleks Kavčič sta k visoki zmagi dodala po pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice