Šport
817 ogledov

Sosedski spopad za bronasto medaljo brez drame

Španija Francija SP v rokometu Epa
Dobtnike bronaste medalje na svetovnem prvenstvu je odločil sosedski obračun.

Rokometna reprezentanca Španije je po zmagi nad Francijo (35:29) osvojila bronasto kolajno na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu.

Mikkel Hansen Španija Danska SP v rokometu SP v rokometu Šport Po veliki drami skandinavski finale v Kairu

Rokometaši s Pirenejskega polotoka so bili v malem finalu boljši od šestkratnih svetovnih prvakov iz Francije. Po današnji zmagi so osvojili svojo četrto kolajno na svetovnih prvenstvih, v Tuniziji 2005 in Španiji 2013 so bili zlati, na Švedskem 2011 pa bronasti.

V dvoboju rokometnih titanov so imeli Španci vse niti igre v svojih rokah. Začeli so silovito in povedli s 4:0, v nadaljevanju pa tekmece vseskozi imeli pod nadzorom. V prvi polovici tekme so si štirikrat priigrali pet golov prednosti (7:2, 11:6, 12:7 in 13:8). V začetku drugega polčasa so malenkostno popustili, a nato znova zaigrali sijajno, po vodstvu z 32:25 pa je bilo docela jasno, da bo zmaga odšla v Španijo.

Španija Francija SP v rokometu | Avtor: Epa Epa

V španski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi za bronasto kolajno najbolj učinkovita brata Alex in Daniel Dušebajev. Prvi je dosegel osem, drugi, ki je pred leti igral za Celje Pivovarno Laško, pa šest zadetkov. Hugo Descat je za francosko reprezentanco dosegel sedem golov.

SP v rokometu, tekma za 3. mesto:

Španija - Francija 35:29 (16:13)
A. Dušebajev 8, D. Dušebajev 6; Descat 7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice